Târgu-Jiu: FOTOGALERIE/ VIDEO/ Procesiunea religioasă a blocat circulaţia prin centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 500 de persoane au participat, aseară, la procesiunea religioasă dedicată Sfinţilor Mari Împăraţi Constantin şi Elena, patronii spirituali ai municipiului Târgu-Jiu.

Alaiul de credincioşi a pornit de la biserica de lângă magaziul Parângu, care are hramul celor doi sfinţi, unde s-a desfăşurat o slujbă religioasă.

image

Icoanele celor doi sfinţi au fost scoase din lăcaşul de cult şi au fost purtate de preoţi pe străzile din centrul oraşului. Traseul parcurs a fost bulevardul Unirii - bulevardul Constantin Brâncuşi - Piaţa Prefecturii.

image

Din cortegiu au făcut parte 32 de poliţişti locali care au defilat cu făclii aprinse, fanfara Armonia, un cor de muzică religioasă, copii şi tineri îmbrăcaţi în costume populare, preoţi şi credincioşi.

image

Circulaţia pe străzile din centrul oraşului a fost oprită timp de aproximativ 30 de minute. În Piaţa Prefecturii a avut loc o scurtă slujbă. „Este ceva deosebit, un moment unic, care are loc o singură dată pe an. Mă bucur că am venit“, a spus Cornelia Ştefănescu, în vârstă de 54 de ani.

image
image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite