Târgu-Jiu: FOTOGALERIE/ Test de alcoolemie după Ziua Bărbatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au petrecut de aşa-zisa sărbătoare dedicată bărbaţilor, şoferii gorjeni au avut parte în această dimineaţă de un control inopinat din partea poliţiştilor.

Un echipaj  de Poliţie, aflat la primele ore ale acestei dimineţi la intersecţia cu sens giratoriu de la Liceului Tudor Vladimirescu, i-a oprit pe şoferi  pentru a vedea dacă s-au urcat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. Cu toate că mulţi au sărbătorit Ziua Bărbatului, gorjenii nu au făcut exces de băutură, lucru confirmat de rezultatele negative arătate de etilotest. Verificările în trafic vor continua pe parcursul întregii zile.

image
image

„Poliţiştii rutieri acţionează zilnic pentru siguranţa participanţilor la trafic. În acest sens, pe lângă activităţile de monitorizare şi fluidizare a traficului rutier sunt efectuate acţiuni prin care se urmăreşte identificarea celor care comit abateri prin care pun în pericol propria lor siguranţă, dar şi pe a a celorlanţi partipanţi la trafic. Sunt vizaţi şoferii care conduc autevehicule sub influenţa băuturilor alcoolice, a celor care nu respecta regimul legal de viteză şi se angajează în depăşiri neregulamentare sau nu acordă prioritate de trecere pietonilor, acestea fiind principalele abateri care, în ultima perioadă, au stat la baza accidentelor de circulaţie soldate cu victime“, precizează Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

image
image

Şoferii prinşi la volan sub aburii alcoolului riscă să primească pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani. „Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani", avertizează poliţiştii gorjeni.



În ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate accidente de circulaţie cu victime.

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite