Târgu-Jiu: FOTOGALERIE/ Motoare turate la maxim la Preajba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ o sută de sportivi din toată ţara şi din străinătate s-au întrecut astăzi la concursul de motocross. Competiţia s-a desfăşurat pe un traseu tehnic de 1,45 kilometri, amenajat în localitatea componentă Preajba.

Sportivii care au participat la cea de-a cincea ediţie a Campionatului Naţional de Motocross au avut vârste cuprinse între patru şi 55 de ani. Concursul a fost organizat de Club Motosport Maraton Târgu-Jiu.

image

„Participă 100 de sportivi din toată ţara şi din Austria şi Ungaria. Categoriile sunt în funcţie de capacitatea motorului, pornind de la 50 de centimetri cubi şi până la 700 de centimetri cubi, ultima categoria fiind quad-urile. Este un traseu tehnic, care nu îl lasă pe motociclist să depăşească viteza de 60 de kilometri pe oră“, spune preşedintele clubului organizator, Puiu Pătrăşcoiu.


De la cel mai mic la cel mai mare

image


Cel mai tânăr concurent a fost George Manta, în vârstă de numai patru ani, din localitatea Băicoi, judeţul Prahova. Micuţul s-a aflat astăzi la cel de-al doilea concurs şi a învăţat acest sport de la tatăl său. „Îmi place foarte mult, nu îmi este frică. Vreau să câştig cupa“, spune George.

image

Cel mai în vârstă concurent a fost Alexandru Enceanu, un sportiv care are o experienţă de 47 de ani de motocross. „Am participat la categoria «Veterani», cu o motocicletă Honda cu motor de 450 de centimetri cubi şi am câştigat locul întâi. Eu am conceput acest traseu“, spune acesta.

image

Alexandru Enceanu a reprezentat Smart Braşov, club pe care îl conduce. Iozsef Gartner, un puşti de 14 ani din Serbia, stabilit în Târgu-Jiu, merge pe motocicletă de la şapte ani. „Tatăl meu m-a învăţat, am o motocicletă marca KTM de 85 de centimetri cubi. Am participat de trei ori la concursul de aici, iar anul trecut am obţinut locul trei. Este o senzaţie de liberte, care ridică nivelul adrenalinei. Nu mi-a fost niciodată teamă pe motocicletă“,spune Iozsef.

Cupe şi medalii pentru cei mai buni motociclişti

image


Campionatul Naţional de Motocross a fost arbitrat de Federaţia Română de Motociclism. În concurs s-au întrecut 94 de motociclete de teren şi patru quad-uri. Pentru performanţele lor, sportivii au fost premiaţi cu cupe şi medalii. Chiar dacă traseul a fost alunecos, din cauza ploii, sportivii au reuşit să se menţină pe poziţii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite