Târgu-Jiu: FOTOGALERIE/ Astronomii amatori din Gorj au străbătut zeci de kilometri cu maşina ca să vadă eclipsa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza cerului înnorat şi a fulgilor de zăpadă, care nu au permis observarea eclipsei parţiale de Soare în oraşul lui Brâncuşi, astronomii gorjeni s-au urcat în maşină şi s-au oprit în judeţul Hunedoara, unde au reuşit să surprindă acest eveniment în toată splendoarea.

Marcel Jinca, cel care coordonează Astroclubul „Societatea Astronomică Română de Meteori“ (SARM) Gorj, împreuna cu Marian Achim, preşedintele Asociaţiei „Societatea Română pentru Cultură şi Ştiinţă «Tineri pentru Viitor» (SRCSTV) s-au deplasat în judeţul Hunedoara, într-o zonă cu cer senin, pentru a vedea eclipsa parţială de Soare cu ajutorul telescoapelor aduse din Taiwan.

image

După ce s-a înseninat am urmărit cu atenţie, timp de 3 ore, întreaga eclipsă, până în jurul orei 12.06. A fost o reuşită a astronomilor amatori din judeţul Gorj. Am reuşit să facem şi câteva fotografii. Următoarea eclipsă de Soare vizibilă din România va fi în data de 20 martie 2015“, a declarat Marcel Jinca, cel care coordonează Astroclubul SARM Gorj.

image
image
image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite