Târgu-Jiu: FOTOGALERIE/ Scrumiera diavol, suvenirul şoc oferit de Muzeul Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O serie de suveniruri inedite vor fi oferite vizitatorilor obiectivelor turistice carei aparţin Muzeului Judeţean Gorj. Scrumiera cu chip de diavol sau de înger, liliecii, iepuraşi, frunzuliţe sau medalioane cu Brâncuşi şi Ecaterina Teodoroiu vor atrage banii turiştilor.

Conducerea Muzeului Judeţean Gorj speră să dea lovitură cu primele suveniruri produse chiar de către instuţia de cultură. Scrumiere cu cap de diavol sau în formă de înger, replici după monede macedonene cu chipul lui Alexandru cel Mare, plachete cu iepuraşi, frunzuliţe, fiori, motivul viţei de vie sau medalioane cu sculptorul Constantin Brâncuşi şi Ecaterina Teodoroiu vor fi oferite vizitatorilor la toate cele 13 obiective ale Muzeului Judeţean Gorj. Preţul acestor suvenituri va fi cuprins între doi lei şi şase lei.

Click pe poză pentru fotogalerie

image

De exemplu, scrumiera cu faţă de diavol va costa cinci lei, iar medalionul cu chipul lui Brâncuşi va avea un preţ de numai doi  lei. Dumitru Hortopan, directorul muzeului, speră că va reuşi să atragă fonduri mai mari prin aceste suveniruri inedite: „Anul trecut am obţinut venituri de 25.000 de lei din vânzarea suvenirurilor, iar în acest an sper că vom reuşi să încasăm cu zece mii de lei mai mult. Banii vor fi investiţi în materiale folosite în administrarea obiectivelor instituţiei“.

Suvenirurile, realizate de restauratoarea muzeului

Suvenirurile sunt realizate de către Rodica Udriştoiu, restaurator în cadrul muzeului. Modelele scrumierelor cu cap de diavol sau în formă de înger îi aparţin şi provin de la tatăl său, care s-a ocupat cu olăritul. Aceasta a realizat modelele şi pentru restul suvenirurilor. „Am făcut singură matriţele. Sunt din cauciuc, plastilină sau gips. Cred că am făcut 100 de suveniruri. Începând cu luna aprilie vor fi scoase la vânzare. Până atunci îmi propun să fac 500 de medalioane cu Brâcuşi“, ne spune Rodica Udriştoiu.

Biletele de intrare mai scumpe

Muzeul Judeţean are cheltuieli anuale în sumă de 1,4 milioane de lei, iar veniturile realizate din vânzarea de bilete şi de suveniruri a fost anul trecut de 120.000 de lei. Din luna martie, biletele de intrare la obiectivele muzeului sau scumpit, de la 1,2 lei la 1,4 lei pentru copii, iar pentru adulţi de la 2,4 lei la 2,8 lei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite