Târgu-Jiu: Cele cinci persoane intoxicate cu monoxid de carbon au leşinat cu lumânarea aprinsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce îşi păzeau mama aflată pe patul de moarte, membrii unei familii au leşinat din cauzei sobei pe gaze. Incidentul a fost observat la timp de o vecină, care a sunat la 112 şi le-a cerut sprijinul medicilor de la Ambulanţa Gorj.

Cinci ambulanţe au ajuns, aseară, pe strada Petroliştilor, din oraşul Ţicleni. Medicii s-au deplasat de urgenţă la locuinţa unei familii, ai cărei membri au fost găsiţi intoxicaţi cu monoxid de carbon. Primele indicii arată că o sobă pe gaze a dus la producerea acestui incident.

image

Cei doi bărbaţi, împreună cu soţiile acestora, îşi păzeau mama bolnavă, asfixiindu-se din cauza lipsei de oxigen. În jurul prânzului, o vecină care îi ducea o cană cu lapte bătrânei aflate pe patul de moarte a dat peste cele cinci persoane inconştiente. Victimele au vârste cuprinse între 50 şi 87 de ani, iar două dintre ele se află în continuare în stare gravă la spital.

image

Erau adunaţi acolo pentru că  bătrâna de 87 de ani se simţea rău şi se aşteptau să moară. I-a găsit o vecină pe toţi în cameră, în stare gravă. Bătrâna şi nora sa, în vârstă de 50 de ani, au fost găsite în comă, iar ceilalţi în stare de agitaţie. Este vorba despre trei femei şi doi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 50 şi 87 de ani. Cele două femei aflate în comă au fost transportate la Terapie Intensivă, iar ceilalţi au fost internaţi la Unitatea de Primire Urgenţe din Târgu-Jiu. Li s-a administrat oxigen la faţa locului, iar principalul motiv care i-a dus în această stare este monoxidul de carbon de la sobă“, a declarat, aseară, Claudiu Constantinescu, medic la Serviciul de Ambulanţă Gorj.

Bătrâna şi nora sa, transportate în comă la spital

Medicii şi asistenţii care au intervenit la locul incidentului au spus că fiecare minut în plus era fatal pentru cei cinci pacienţi.  „Dacă nu se ducea vecina cu o cană de lapte, într-o jumătate de oră mureau toţi“, declară Radu Constantin, viceprimarul din Ţicleni.

image

Poliţiştii au efectuat cercetări la faţa locului. „Ieri, o localnică sesiza faptul că a mers la locuinţa unei vecine de pe strada Petroliştilor şi aici a gasit proprietara şi alte patru persoane în stare de inconstienţă. Au venit cei de la Ambulanţă şi i-au transportat la spital, iar cei de la Distrigaz au verificat branşamentul interior şi nu au constatat nereguli, dar sunt suspiciuni că intoxicaţia a provenit de la o sobă supraîncalzită. Familia respectivă  avea termopane la cameră, iar lipsa de oxigen i-a adus pe cei cinci în stare de inconştienţă”, declară Daniel Tică, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Au leşinat cu lumânarea aprinsă

Ion Băndoiu, unul dintre cei doi fii ai bătrânei, se aştepta ca bătrâna să se stingă din viaţă dintr-un minut în altul, motiv pentru care a insistat ca întreaga familie să stea la căpătâiul octogenarei.

image

Este o familie cu o situaţie financiară mai deosebită. Cei doi băieţi ai bătrânei şi soţiile lor au stat la capul femeii şi au adormit în aceeaşi cameră, pentru că se gândeau să-i ţină o lumânare aprinsă. Soba are plită, iar camera are termopane şi au rămas fără oxigen. A fost la un pas să se producă o adevărată tragedie, iar bătrâna este în comă“, a declarat Radu Constantin, viceprimarul din Ţicleni.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite