Târgu-Jiu: Expoziţie inedită la Galeriile Municipale de Artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul «Portret de familie» aparţinând artistei Ilina Schileru a fost vernisat ieri la Galeriile Municipale de Artă Târgu-Jiu. Gazda acestui eveniment a fost Vasile Fuiorea, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Gorj.

Expoziţia cuprinde 30 de lucrări de fotografie şi grafice. Capul de afiş al expoziţiei este o fotografie care o înfăţişează chiar pe bunica artistei Ilina Schileru. „Sunt două proiecte reunite. Proiectul fotografic, care tratează legăturile de familie foarte profunde pe care le-am regăsit în mediul în care eu am copilărit, în comuna Schela, din judeţul Gorj. Celălalt proiect se cheamă «Ritualuri», care se referă tot la bunica mea. Sunt nişte schiţe de lucru ceva mai bine elaborate în tehnica graficii mixte cu acuarelă şi gravură“, ne spune Ilina Schileru.

image

Artista precizează că ideea proiectului s-a născut din căutările interioare: „Proiectul «Portret de familie» s-a născut după lungi căutări personale, de identificare proprie. Am vrut să găsesc care sunt resorturile mele interioare, care îmi stârnesc interesul şi curiozitatea pentru lume. Abordând proiectul «Portret de familie», pe care l-am aplicat mediului de unde provin, mi-am descoperit o linişte specială“.
Ilina Schileru a copilărit în comuna gorjeană Schela, iar la vârsta de cinci ani s-a mutat în Bucureşti, alături de părinţii ei. „Tatăl meu este din Schela. El este profesor universitar la Facultatatea de Studii Economice. Toate studiile le-am făcut în Bucureşti. Îmi pare bine că am ajuns la Târgu-Jiu, pentru că simt o emoţie puternică. Pe linie directă nu există o legătură de rudenie cu Dincă Schileru, primul ţăran din Parlametul României, dar bunica mea are acasă o fotografie cu acesta“.
Ilina este o artistă deosebit de talentată. a avut mai multe expoziţii în Bucureşti, dar şi în alte localităţi din ţată şi din străintate. A fost prezentă şi în expoziţii de grup în Munchen.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite