Târgu-Jiu: Expoziţie gastronomică la Colegiul Comercial Virgil Madgearu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii din cadrul Colegiului Comercial Virgil Madgearu s-au întrecut la gătit. Cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la înfiinţare a fost organizată o expoziţie de preparate tradiţionale autohtone.

Zeci de elevi de clasa a IX-a, din cadrul Colegiului Comercial Virgil Madgearu, şi-au împărtăşit experienţele culinare. Aceştia au realizat, astăzi, două standuri expoziţionale, unul cu preparate tradiţionale autohtone şi altul cu preparate moderne.

image

Zecile de bucate au fost degustate ulterior de către colegii din oraşul Niş, din Serbia, cu care municipiul Târgu-Jiu este înfrăţit.
Platouri reci, sărmăluţe, prăjituri, cozonaci, piftii, mămăliguţă, ouă roşii, salată de boeuf, pască şi pâine de casă în formă de iepuraş, toate aceste bunătăţi au umplut mesele din sala festivă a liceului, tarnsformată pentru câteva ore într-un centru culinar. Reţetele după care s-au preparat bucatele au fost culese de elevi de la propriile familii. Elevii au avut ocazia să facă schimb de experienţe şi să îşi prezinte fiecare reţetele musafirilor. „Am gătit, la cantina unităţii de învăţământ, numai preparate tradiţionale. Îi avem ca musafiri pe colegii noştri din oraşul Niş.  Prin această expoziţie, le arătăm că noi păstrăm tradiţia şi obiceiurile strămoşeşti“, a declarat Andreea Pitea, elevă în clasa a IX-a.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite