Târgu-Jiu: Exclusiv / Gheorghe Zamfir, cadru didactic la Universitatea «Constantin Brâncuşi»

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artistul va coordona o secţie de cercetate de etnografie şi folclor în cadrul institutului de cercetare a universităţii. Renumitul naist Gheorghe Zamfir va fi cadru didactic asociat la Universitatea «Constantin Brâncuşi» din Târgu-Jiu, începând din anul universitar 2010-2011.

Conducerea Universităţii Constantin Brâncuşi (UCB) a ajuns la un acord cu renumitul naist Gheorghe Zamfir, pentru ca acesta să predea la instituţia de învăţământ superior din oraşul lui Brâncuşi. Marele artist va începe cursurile din toamna acestui an, când va debuta anul universitar 2010-2011. Gheorghe Zamfir va fi cadru didactic asociat la specializarea Pedagogie – Arte plastic şi decorative şi, în acelaşi timp, va coordona un studiu de etnografie şi folclor în cadrul institutului de cercetare al universităţii. Artistul va fi prezent la Târgu-Jiu săptămânal şi va sta două zile pe săptămână. „Va veni pe un contract de cercetare. În mod cert este un câştig foarte mare pentru universitate“, a spus rectorul UCB, Adrian Gorun.



Zamfir compune imnul UCB

Gheorghe Zamfir va compune un imn pentru universitatea din Târgu-Jiu. „Fără îndoială că prestigiul universităţii va creşte prin aducerea maestrului Gheorghe Zamfir. Acum lucrează la imnul universităţii care va da o identitate instituţiei“, a precizat Adrian Gorun. Renumitul artist este încântat de colaborarea cu universitatea din Târgu-Jiu: „A fost o discuţie cu rectorul universităţii din Târgu-Jiu şi urmează să semnăm contractul. Această colaborare se va concretiza în mod sigur pentru că domnul Gorun este un om de cuvânt. Mă încântă această colaborare, pentru că revin pe meleagurile părinteşti“. Cunoscutul naist mai claborează şi cu Universitatea Valahia.

image
image

Casă muzeu Gheorghe Zamfir la Curtişoara

În urmă cu o peste o lună, la Complexul arhitecturii populare de la Curtişoara a fost inaugurată Casa Muzeu Gheorghe Zamfir, în prezenţa marelui artist. Acesta a donat o serie de obiecte personale, cum ar fi: costumul cu care a cântat pe marile scene ale lumii, geanta cu care a colindat planeta, pantofii, discuri, afişe cu spectacolele şi chiar picturi realizate de artist. Este singura casa muzeu din lume dedicată lui Gheorghe Zamfir. Muzeul a fost amenajat într-o casă ţărănescă, denumită Casa Anescu, din  zona Pârâul de Pripor, din secolul al XIX-lea.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite