Elevii târgujieni vor învăţa la dirigenţie cum să arunce gunoiul selectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce oamenii de la case au primit 8.000 de saci în care să arunce numai hârtie, pungi, sticle sau doze de aluminiu, reprezentanţii firmei de salubrizare au găsit o metodă prin care să-i convingă şi pe cei de la bloc să nu arunce gunoiul la grămadă.

Colectarea selectivă a deşeurilor este imposibilă deocamdată la bloc din cauza celor care caută prin gunoaie şi a locatarilor indisciplinaţi. Gestul unui copil care şi-a avertizat tatăl că nu este frumos să arunce gunoiul pe stradă le-a dat însă idei reprezentanţilor firmei de salubrizare. Aceştia, în lupta cu târgujienii dezinteresaţi de colectarea selectivă, au stabilit că este mult mai simplu să-i educe pe cei mici.

„Începând cu noul an şcolar,  împreună cu Primăria Târgu-Jiu şi cu Eco-Rom Ambalaje, vom iniţia un proiect prin care toate unităţile de învăţământ din muncipipiul Târgu-Jiu vor fi dotate cu eurocontainere, vor fi 56 de puncte de lucru, vom merge la orele de dirigenţie, le vom da DVD-uri şi fluturaşui ca să-i învăţăm despre aruncarea gunoiului selectiv, să meargă şi acasă să spună ce au învăţat. Mi-a venit ideea după ce mă plimbam prin centrul oraşului şi am auzit un copil de şapte-opt ani care îi spunea tatălui să nu arunce hârtia pe jos pentru că doamna învăţătoare i-a spus că se aruncă la gunoi”, a încheiat Luis Popa, directorul fimei Polaris. „Sunt două proiecte importante pentru un oraş despre care s-a auzit în întreaga lume, al lui Brâncuşi. Trebuie ca şi la bloc să se găsească o soluţie, astfel încât să fie depistaţi cei care aruncă deşeuri menajere peste hârtie, carton sau plastic”, a spus Elena Leru, o pensionară din Târgu-Jiu. În sacii de plastic nu se pun geamuri, oglinzi, deşeuri alimentare sau materiale de construcţii. Fiecare târgujian plăteşte 4,8 lei pentru ridicarea gunoiului.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite