Târgu-Jiu: Elevii şi deţinuţii, împreună pe scena teatrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piesa „Transfer de personalitate“ a fost pusă în scenă în premieră şi s-a încheiat în urmă cu câteva minute, bucurându-se de un real success.

Claudiu Lupu, în vârstă de 29 de ani, a ajuns după gratii pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Astăzi a jucat rolul unui judecător. „Îmi place actoria, cred că mi se potriveşte. Am repetat enorm de mult pentru această piesă şi nu am emoţii, pentru că am mai jucat şi în alte spectacole. E o piesă frumoasă şi vreau să fim remarcaţi“, a declarat deţinutul. Persoanele private de libertate şi elevii au fost pregătiţi pentru această piesă de actorul Ion Alexandrescu. „Este un proiect premieră, am mai lucrat cu deţinuţii, însă acum este vorba şi despre o reintegrare social în adevăratul sens al cuvântului. Tineretul ne dă o lecţie făcând pasul de a-i primi fără prejudecăţi, într-un joc pe care numai aici îl pot realiza, unde toate categoriile sociale sunt egale“, a spus Ion Alexandrescu.


Elevii i-au încurajat pe deţinuţi


Alături de deţinuţi, în piesa de teatru au jucat şi elevii de la Liceul de Muzică din Târgu-Jiu şi Colegiul George Coşbuc din Motru. „Interpretez un rol de figurant. Este un lucru inedit să joc în acastă piesă alături de deţinuţi, mai ales că mi-am făcut şi prieteni printre ei. Am încercat să îi consiliem şi să îi încurajă. Este o piesă bine gândită, îmi place ce a reuşit actorul Ion Alexandrescu să facă atât cu noi, cât şi cu deţinuţii “, a spus Florin Dafinoiu, elev în clasa a XII-a la colegiul din Motru. „ Este o experienţă socială incredibilă, dacă am reuşit să jucăm alături de ei, reuşim cu oricine. O consider nu numai o experienţă de moment, ci şi una de viitor“, a adăugat colegul său, Andrei Burlan. Au fost invitaţi ca spectotori studenţi, profesori universitari, elevi, copii asistaţi în centrele de plasament , actori, 20 de deţinuţi şi personal din cadrul penitenciarului.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite