Târgu-Jiu: Elevii din Gorj au lipsit de la peste un milion de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiile tehnice şi grupurile şcolare din municipiu sunt pe primul loc într-un top al absenţelor, realizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj.

La nivelul judeţului funcţionează 700 de unităţi şcolare la care învaţă 55.281 de elevi. Aceştia au reuşit să acumuleze în primul semetru 1.123.497 de absenţe. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, elevii din învăţământul liceal au fost cei mai chiulangii. „Din numărul total de absenţe 618.109 sunt motivate, iar 505.388 sunt nemotivate. Cele mai multe absenţe le au elevii din învăţământul liceal, inclusiv cei din învăţământul profesional şi anul de completare. Din cele 832.667 de absenţe, 470.933 sunt motivate. Pe poziţia a doua se clasează elevii din învăţământul gimnazial care au strâns 268.150 de absenţe“, a declarat Maria Cochină, purtător de cuvânt al ISJ Gorj.

Media scăzută la purtare

Campioni la absenţele accumulate sunt liceenii Grupului Şcolar Agricol Bârseşti, din municipiul Târgu-Jiu, unde media este de 54 de absenţe per elev. Aici învaţă 1.914 elevi şi majoritatea fac naveta. „În primul semestru s-au strâns 26.600 de absenţe dintre care 19.000 sunt nemotivate. Chiulesc din motive financiare. Deşi învăţământul este obligatoriu, mulţi dintre ei lucrează cu ziua, cu acordul părinţilor, în cazul celor care nu au împlinit vârsta de 18 ani. Din cauza absenţelor, la 76 de elevi li s-a scăzut media la purtare. Un elev cu 250 de absenţe s-a ales cu media patru. Am transmis diriginţilor să ia legătura cu părinţii şcolarilor cu probleme. Din păcate, părinţii se implică tot mai puţin în procesul de învăţare al copiilor“, a declarat Maria Anghelache, director educativ la Grupului Şcolar Agricol Bârseşti. Există şi o exmatriculare în cazul unei eleve de clasa a IX-a. Aceasta nu a mai venit la şcoală, cu toate că reprezentanţii unităţii şcolare i-au oferit cazare gratuită. Pe locul II în topul liceelor cu cei mai mulţi chiulangii se află Colegiul Tehnic Henri Coandă cu o medie de 51 de absenţe per elev, urmat de Grupul Şcolar Transporturi Auto Traian Vuia cu o medie de 45 de absenţe per elev.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite