FOTOGALERIE/ Elevii din Gorj, cu ochii pe câinii care prind hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii au pregătit mai multe acţiuni pentru a marca Ziua Poliţiei, sărbătorită în fiecare an pe 25 martie.


Prima acţiune a avut loc ieri, când poliţiştii rutieri, cei de la ordine publică, luptătorii de intervenţie rapidă şi criminaliştii s-au deplasat la Ţicleni, Turceni şi Rovinari pentru a se întâlni cu elevii din clasele primare şi dela gimnaziu.



 „Pe parcursul acestei săptămâni, elevii vor avea posibilitatea să descopere aspecte din activităţile pe care le desfăşoară poliţiştii, zi de zi, după care le vom prezenta şi dotările de care dispunem în executarea misiunilor. Poliţiştii criminalişti vor amenaja un stand expoziţional cu tehnică de ultimă generaţie folosită în activitatea de cercetare. Atracţia principală este reprezentată de laboratorul mobil, folosit de specialiştii criminalişti ai Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj pentru realizarea cercetării eficiente la locul comiterii infracţiunilor. Un alt punct de atracţie al festivităţii este demonstraţia Compartimentului Canin al I.P.J. Gorj. Echipe mixte, formate din poliţist conductor şi câine, vor realiza diferite demonstraţii de patrulare, de prindere şi imobilizare a infractorilor sau de apărare la atacul prin surprindere", a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

image
image



După ce astfel de activităţi au fost organizate ieri la Turceni, Ţicleni şi Rovinari, acestea vor fi continuate astăzi în municipiul Motru, în oraşele Bumbeşti-Jiu, Târgu-Cărbuneşti, Novaci, precum şi în comunele Stoina şi Mătăsari.

image



Astăzi, la Târgu-Jiu, începând cu ora 12.00, poliţişti ai Serviciului Rutier şi cei ai Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vor organiza, la Liceul cu Program Sportiv, concursul „Micul Pieton”, la care vor participa elevi din clasa a IV-a. De la ora 17.00, pe platoul din zona Debarcader, poliţiştii Serviciului Rutier se vor întâlni cu motocicliştii gorjeni.

image


 

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite