Târgu-Jiu: VIDEO / Elevii de liceu, depistaţi prin baruri cu berea în faţă şi cu ţigara în mână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii au declarat că au venit în bar după ce au terminat cursurile
Tinerii au declarat că au venit în bar după ce au terminat cursurile

Poliţiştii controlează toate localurile din Târgu-Jiu pentru a-i depista pe tinerii care lipsesc de la cursuri. Prinşi cu berea în faţă, liceenii le-au explicat oamenilor legii că au terminat orele, însă, dacă se dovedeşte contrariul, vor avea nota scăzută la purtare.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Gorj controlează zilnic toate barurile din apropierea şcolilor din judeţ. O acţiune desfăşurată în cursul zilei de ieri, în partea de sud a municipiului Târgu-Jiu, a arătat că localurile sunt preferatele elevilor de toate vârstele. Prinşi cu berea în faţă, liceenii au recurs la orice tertip ca să scape basma curată, însă datele de pe actele de identitate ale acestora vor ajunge direct pe masa inspectorilor şcolari, care vor lua legătura cu directorii unităţilor de învăţământ vizate.

Târgu-Jiu

Aceste activităţi au rolul de a preveni absenteismul şcolar. Am depistat, în cluburile din zona de sud a oraşului, elevi care vor face obiectul unei informări la Inspectoratul Şcolar Gorj, după ce în prealabil vor fi verificaţi la unităţile de învăţământ daca absentau. De obicei, aceştia motivează că sunt înainte sau după orele de curs“, a declarat Dan Adrian, subinspector în cadrul Biroului de Prevenire a Criminalităţii.

Târgu-Jiu

Şcolarii vor da acum explicaţii dascălilor, iar, dacă se va confirma că au chiulit, aceştia se vor alege cu media scăzută la purtare, riscând chiar să fie exmatriculaţi. „Măsurile pornesc de la avertisment, dar se poate ajunge până la scăderea mediei la purtare şi chiar până la exmatriculare, dacă sunt găsiţi în baruri“, a precizat Ion Elena, inspector şcolar educativ.

„Sunt major şi beau o bere după ore“

Sunt elevi care se echipează cu ghiozdane, le spun părinţilor că merg la cursuri, dar pe drum se opresc în barul de lângă liceu. Există însă alţii care, după o zi de şcoală, simt nevoia să se recompenseze singuri pentru faptul că au rezistat să stea cuminţi în bancă. În această situaţie s-a aflat Emilian Şerbănescu, un tânăr de are 18 ani, elev al Liceului cu Program Sportiv din Târgu-Jiu, depistat ieri într-un local din cartierul 9 Mai cu berea în faţă. „Am venit după ore şi consum bere. Părinţii ştiu că sunt aici“, a spus târgujianul.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite