Târgu-Jiu: Elevii de la Tudor le-au făcut cadouri copiilor cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moş Crăciun a venit mai devreme pentru micuţii de la Centrul de Educaţie Inculzivă. Douăzeci de copii cu dizabilităţi mintale severe au primit cadouri din partea liceenilor de la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu.

Dar din dar se face raiul pentru copiii cu handicap! Peste 30 de elevi de clasa a XI-a de la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu (CNTV) le-au oferit copiilor de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Târgu-Jiu dulciuri, hăinuţe, jucării şi un tort, toate fiind donate de liceeni. Roxana Mâncaciu este elevă în clasa a XI-a şi a fost coordonatoarea proiectului. „Eu am donat jucării, hăinuţe şi cărţi. Am înţeles că aceşt copii au nevoie de sprijin şi am venit să vorbim şi să ne jucăm cu ei. Mă bucur foarte mult că am reuşit să îi ajutăm înainte de sărbători. Am făcut eforturi, a fost mult de muncă, am mers prin ploaie torenţială să cumpărăm cutiile, dar a meritat. Toţi elevii din liceu au donat diverse produse şi am strâns şi 250 de lei pentru alimente“, a spus Roxana.

cadouri copii dizabilitati

„Am obţinut acordul conducerii colegiului, apoi am mers în fiecare clasă să anunţăm elevii, care au răspuns pozitiv la această acţiune. Nu am vrut să apelăm la sponsori, am vrut să facem ceva special“, a adăugat Andreea Fiera. „Am încercat să sprijin cât mai mult această acţiune, prin mobilizarea colegilor. Cred că acest eveniment ar trebui luat ca model. Eu am donat dulciuri“, a spus preşedinta Consiliului Elevilor, Iulia Taşcău.


Copiii au recitat poezii


Astfel, au fost pregătite câte 20 de pachete cu hăinuţe, dulciuri şi cadouri. Pentru ca atmosfera să fie una de sărbătoare, liceeni le-au împodobit copiilor şi un brad, iar unul dintre elevi s-a costumat în Moş Crăciun.

cadouri scoala speciala

Micuţii au spus poezii şi fiecare a primit în dar câte o jucărie. Edi Mocioi, un copil în vârstă de nouă ani şi jumătate a primit o maşinuţă, iar Florin Bobină, de zece ani a recitat „Fulgul de zăpadă“, alegându-şi o minge de fotbal. După amiază, alţi 40 de elevi de clasa a XII-a de la CNTV le vor cânta colinde şi le vor oferi fructe copiilor cu dizabilităţi.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite