Târgu-Jiu: Elevii de la Tudor, puşi pe fapte mari în Săptămâna Patimilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au mers astăzi la cele două centre din Runcu şi Târgu-Jiu
Elevii au mers astăzi la cele două centre din Runcu şi Târgu-Jiu

Liceeni au vrut să facă o faptă bună de Paşte şi s-au gândit şi la copiii care nu au posibilităţi materiale, pentru a-şi cumpăra cele necesare. Aceştia donează alimente, haine şi jucării copiilor de la două centre din judeţul Gorj.

Elevii voluntari de la mai multe clase au contribuit cu bani şi au cumpărat ulei, zahăr, făină, griş, paste făinoase, dulciuri şi fructe. Unii au adus şi îmbrăcăminte, dar şi jucării, pe care le vor dona celor 11 copii de la Centrul de Tip Familial de la Runcu şi micuţilor de la Centrul Maternal din Târgu-Jiu. „Am contribuit cu haine, alimente şi bani. Vreau să îi ajut pe aceşti copii să fie fericiţi de Paşte, ştiind că ei nu au la fel de multe ca şi noi“, spune Alin Pîrvuleţu, elevă în clasa a XI-a. „Am adus alimente şi îmbrăcăminte. Vreau să ajut copiii cu o situaţie financiară precară. Am renunţat la haine, sper să le primdă bine. Îmi place să ajut oamenii şi cu siguranţă voi mai dona“, spune Vlăduţ Dobrotă, elev în clasa a IX-a. „Am cumpărat ulei şi zahăr. Ne-am gândit să le face o bucurie copiilor care nu au posibilităţi. Şi noi aşteptăm cadouri, de aceea ne-am gândit şi la ei“, adaugă Alina Grădinaru, elevă în clasa a IX-a. „Eu am renunţat la câteva articole de îmbrăcăminte pentru aceşti copii, pentru că vreau să îi văd fericiţi. Facem o faptă bună, mai ales că se apropie Paştele“, spune Iulia Şorop, elevă în clasa a IX-a.


Elevii vor primi diplome pentru gestul lor


Proiectul umanitar „Din suflet pentru suflet“ se derulează în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară a Ministerului Educaţiei. „Prin această acţiune voluntară sperăm să îi determinăm pe elevi să devină mai toleranţi, altruişti şi înţelegători faţă de semenii lor şi să îi accepte pe cei din jurul lor, în special pe copiii cu dizabilităţi“, spune Doina Baiu, profesor de psihopedagogie. „Am dori ca aceşti elevi, care învaţă bine şi au şi posibilităţi materiale, să înţeleagă că sunt şi copii care nu au aceste posibilităţi, mai ales în ajunul Paştelui, când toţi ar trebui să fim mai buni. Elevii au fost încântaţi de acest proiect şi au răspuns cu brio, dorind să socializeze cu copiii cu probleme“, adaugă Maria Baros, profesor coordonator al acestui proiect. Toţi elevii care au donat în cadrul acestei campanii vor primi, la sfârşitul anului şcolar, diplome de voluntari din partea Ministerului Educaţiei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite