Târgu-Jiu: Elevii de la „Coandă“ repară maşini la preţ redus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un grup de elevi repară autoturismul unui client
Un grup de elevi repară autoturismul unui client

Conducerea Colegiului „Henri Coandă“, din municipiul Târgu-Jiu, a găsit soluţii pentru a face investiţii pe timp de criză.

În atelierul şcolii de şoferi din cadrul liceului, elevii care vin la practică repară maşinile târgujienilor împreună cu maiştrii. Potrivit directorului Şcolii de Şoferi, Gheorghe Deaconu, orice autoturism care are nevoie de reparaţii curente poate fi adus la atelierul liceului, preţurile fiind la jumătate faţă de cele practicate în service-urile din oraş: „Elevii care au optat pentru profilul tinichigiu-vopsitor-auto fac practică aici. Noi îmbinăm partea practică cu venitul financiar. Putem face diverse lucrări de mecanică, schimburi curente de ulei. De pildă, efectuăm schimbul de ulei cu numai 20 de lei, în timp ce service-urile cer 40 de lei“. Costurile reduse sunt apreciate de clienţi. „Îmi convine să-mi repar maşina aici decât să plătesc dublu în altă parte. Este o idee bună“, a spus Ionel Benegui, un şofer din Târgu-Jiu.

Banii investiţi în parchetarea camerelor din cămin

O parte din banii obţinuţi din reparaţii au fost investiţi în modernizarea căminului. „În septembrie, cu 1000 de lei camerele din cămin au fost zugrăvite şi parchetate“, a declarat Marcela Mrejeru, directorul Colegiului „Henri Coandă“. Şcoala de şoferi din cadrul colegiului organizează şi cursuri auto, elevii având posibilitatea să achite suma de 590 de lei, în trei rate. Aproape 7.000 de lei vor intra astfel  în bugetul instituţiei, bani care vor fi cheltuiţi pentru reviziile celor două maşini ale şcolii de şoferi. Conducerea instituţiei a făcut o adresă către Prefectura Gorj pentru a înlocui unul din autoturisme, o Dacia din 1994.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite