Târgu-Jiu: FOTOGALERIE/ Elevii cărbuneşteni reprezintă România la Barcelona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Talentul cărbuneştenilor şi-a spus cuvântul la Arad
Talentul cărbuneştenilor şi-a spus cuvântul la Arad

Elevii Colegiului Naţional Tudor Arghezi străbat judeţul în lung şi-n lat, pentru a strânge fondurile necesare pentru participare. Trupa de Teatru va participa la Festivalul Internaţional de Teatru Francofon, care se va desfăşura  în Spania.

Au cucerit publicul încă de la prima participare şi sunt experţi la limba franceză. Nu este vorba despre cântăreţi celebri, ci despre 13 elevi de la Colegiul Naţional Tudor Arghezi, care vor reprezenta ţara noastră la Festivalul International de Teatru Licean Francofon, organizat în perioada 21-26 martie, la Barcelona. Piesa „Une ferme en T.R.O.P.“ le-a detronat pe cele prezentate  de ruşi, turci, austrieci şi români, prezenţi la Festivalul de la Arad.

Actorii de la Târgu-Cărbuneşti

Trupa noastră a fost înfiinţată acum doi ani. Când  am participat la un curs la Arad, în aceeaşi perioadă, se desfăşura Festivalul Internaţional de Teatru Francofon şi am luat decizia de a înfiinţa şi la liceul din Târgu-Cărbuneşti o trupă de teatru. S-a înscris cine a dorit, iar în cele din urmă au rămas 13 elevi. Am căutat o piesă şi am pornit la drum, după care ne-am înscris la Festivalul de la Arad. În octombrie 2009, am fost aleşi să reprezentăm România la Barcelona. Mă bucur că au fost primiţi cu inima deschisă“, a declarat Alina Anghelescu, tânăra profesoară de limba franceză care coordonează întreaga echipă.

Se pregătesc opt ore pe săptămână

Cei 13 elevi se antrenează zilnic pentru a urca pe podium şi la Barcelona.

Foto: Elevi cărbuneşteni

Reprezintă o ocazie unică şi ne pregătim aproximativ opt ore pe săptămână“, spune Adela Duţescu, una dintre componentele trupei de la Cărbuneşti. „Eu sunt porcul în această piesă. Un porc rebel, care nu-şi ascultă stăpâna şi care iubeşte soarele, fiind atent  la calorii, să nu ia kilograme în plus“, declară entuziasmată Larisa Varoagea, o altă actriţă de la Cărbuneşti. La Barcelona vor urca pe scenă trupe de teatru din Franţa, Spania, Turcia, Maroc, Portugalia şi Canada.

1500 de euro condiţionează participarea la Barcelona

Elevii cărbuneşteni, câştigători ai Festivalului de Teatru Francofon de la Arad, riscă să nu ajungă la Barcelona, din cauza banilor.

image

Avem nevoie urgent de un sponsor, de care o să amintim şi peste hotare. S-a organizat, până acum, un spectacol de Dragobete, de pe urma căruia s-au strâns aproximativ 300 de euro. Cu spectacolul de 1 martie sperăm să mai strângem din bani. Trebuie să plătim 120 de euro pentru fiecare din cei 13 elevi,  pentru înscriere, bani pe care deocamdată nu-i avem“, precizează Alina Anghelescu, coordonatoarea trupe de teatru.

Am reuşit să le plătim biletele de avion din fondurile liceului şi cu ajutorul primăriei“, Gabriel Birău, director CNTA.

Cei care vor să susţină financiar această trupă de teatru pot să depună bani în contul RO 20 TREZ 337 5004 XXX 000 535.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite