Târgu-Jiu: FOTOGALERIE/VIDEO/ Elevii Grupului Şcolar Bârseşti fac experimente chimice pe calculator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Grupul Şcolar Bârseşti din Târgu-Jiu, lecţiile la anumite discipline se desfăşoară în faţa computerului. Cele mai interesante cursuri sunt la chimie pentru că elevii pot să efectueze chiar şi experimente virtuale cu substanţe chimice.

Profesoara de chimie, Maria Anghelache, apelează de multe ori la lecţiile desfăşurate prin intermediul computerului, pentru că are posibilitatea să realizeze şi proba practică.

image

Elevii iau cu maus-ul eprubetele cu substanţe chimice şi pot să le combine pentu a da naştere diferitelor reacţii. Totul se desfăşoară virtual, evitându-se astfel riscul de a intra în contact cu substanţele, pentru că multe dintre ele sunt toxice.

image

Programul îmi este de un mare ajutor. Se previne în acest fel poluarea mediului pentru că e nevoie ca rezidurile să fie colectate în fose speciale. Depozitarea se face în anumite condiţii, pentru că multe dintre substanţe sunt toxice. În plus, prin folosirea computerului se elimină riscul producerii de accidente. Fiecare elev îşi face singur experimental. Avantajul acestor lecţii este creşterea gradului de implicare şi activare al elevilor“, a spus Maria Anghelache.

image

Elevii învaţă mai uşor

Elevii spu că învaţă mult mai uşor chimia cu ajutorul lecţiilor predate prin computer. „Este o modalitate de a învăţa repede şi de a înţelege. Nu doar la chimie ni se predau lecţiile on line, ci şi la biologie, limba franceză, fizică şi matematică“, ne spune Robert Ruşescu, elev în clasa a XI-a A.

image

Geaninei Băltăreţu, 17 ani, elevă în aceeaşi clasă, îi plac mai mult lecţiile desfăşurate în faţa computerului: „Sunt mai interesante şi pricepem mult mai uşor. La chimie este mai interesant pentru că putem face şi diferite exprimente“.

Lecţiile on-line, în două laboratoare

image

Toate lecţiile on-line se desfăşoară în prezenţa informaticianului şcolii, Denisa Digulescu. „Programul educaţional se numeste AEL. Fiecare elev are un cont şi o parolă cu care se conectează la acest soft. În plus, profesorii au acces de oriunde la biblioteca de lecţii. La nivelul şcolii există două laboratoare unde se pot desfăşura lecţiile de acest fel“, spune Denisa Digulescu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite