Târgu-Jiu: Elena Guţu a învăţat mii de copii să danseze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Guţu se mândreşte cu medaliile şi trofeele obţinute în urma muncii sale
Elena Guţu se mândreşte cu medaliile şi trofeele obţinute în urma muncii sale

De 24 de ani este profesor de gimnastică şi dans modern la Palatul Copiilor. Deşi a avut şansa de a deveni antrenor de handbal, Elena a ales lucrul cu copiii.


 Ce îi place: Să călătorească.  A vizitat Brazilia, Argentina, Paraguay şi multe alte locuri din Europa. Îşi doreşte să ajungă în America de Nord, în Asia şi Caraibe. Adoră să lucreze cu copiii. Îi place folclorul românesc şi cântecele Mariei Cioanu. 

Ce nu-i place: Detestă nedreptatea. Nu-i plac oamenii nerecunoscători, perverşi şi făţarnici. „Îmi place să fiu recunoscătoare celui ce mă ajută. În viaţa mea am avut de a face cu oameni care s-au folosit de mine şi apoi  m-au dat la o parte“.  

Care este secretul dumneavoastră în pregătirea copiilor?


Mă implic trup şi suflet ca să-i învăţ pe copii să danseze. O fac din plăcere şi pasiune. Nu toţi copii ajung pe scenă. Contează foarte mult mişcarea. Dansul  formează un trup armonios, o ţinută estetică deosebită, conduce la dezvoltarea ritmului muzical şi la disciplinarea copiilor“. 
 

Care a fost prima medalie obţinută?

În 1987 am obţinut o medalie de bronz în urma unui concurs de gimnastică ritmică în Baia Mare la care au participat elevi de liceu pregătiţi de mine“.

A  urmat şcoala sportivă la Târgu-Jiu şi a făcut handbal de performanţă. A intrat în Divizia B a echipei de handbal feminin. „Pe atunci eram portar, la un moment dat m-am accidentat la picior, am fost operată şi nu am mai putut continua cu handbalul“, îşi aminteşte  Elena Guţu.

27 de premii obţinute doar în 2009

În 1959 s-a înscris la balet la Casa Pionierilor din Târgu-Jiu. „Am avut ca profesor pe Jeana Şerbănescu. Ea m-a învăţat dansuri clasice, populare. Aici m-am format şi mi-a prins bine“. A absolvit liceul Tudor Vladimirescu şi apoi a dat mai departe la Insititutul de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti la specializarea gimnastică ritmică. „Am absolvit cu nota 9,70 şi am fost repartizată ca profesor de educaţie fizică  în localitatea Peşteana Jiu. După un an, prin detaşare, am venit la Târgu-Jiu unde am predat 13 ani ca profesor de educaţie fizică“.

Din 1986 a predat  gimnastică şi dans modern la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu unde lucrează şi în prezent. De-alungul carierei a învăţat mii de copii tainele dansului.
A pregătit copii pentru diverse spectacole şi concursuri, în urma cărora a obţinut numeroase diplome, trofee şi medalii. „Dintre echipele de copii, înscrişi la cercul de dans, am selectat pe cei mai talentaţi pentru a participa la concursuri locale, judeţene, interjudeţene, naţionale şi internaţionale. Nu mai ţin minte câte medalii şi trofee am obţinut, ştiu doar că sunt enorm de multe. Am pregătit copii pentru diverse concursuri de dans modern, clasic, balet, etno, muzică ţigănească şi spaniolă.  Numai anul trecut am reuşit să obţinem 27 de premii“, povesteşte Elena.
 „ În 2008 a pregătit o echipă de fete şi doi băieţi pentru preselecţia Dansez pentru tine. Una dintre  fetiţeă s-a calificat, iar în urma concursului a câştigat 6000 de euro, bani cu care şi-a ajutat sora grav bolnavă“, povesteşte profesoara de gimnastică.

Copiii i-au dat forţă să treacă peste greutăţi


Profesoara cercului de dans de la Palatul Copiilor spune că putea devein antrenor la echipa de handbal feminine, însă i-a plăcut să fie aproape de copii. „Îmi plac foarte mult copiii. Am avut o viaţă cu multe împliniri şi necazuri, dar meseria cu copiii m-a făcut să trec peste toate cu bine. Când vin la cursuri trebuie să am zâmbetul pe buze mereu şi mai ales răbdare“, încheie Elena Guţu. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite