Târgu-Jiu: Edilii dau milioane pentru cosmetizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.000 de arbori şi arbuşti ornamentali vor fi plantaţi în municipiul Târgu-Jiu, în „Luna curăţeniei“. Pe insuliţa de pe Jiu, gorjenii vor fi chemaţi la distracţie sub umbra sălciilor plângătoare. În centru şi în cartiere vor fi sădiţi piersici, brazi albi, trandafiri şi ienuperi.

Autorităţile au dat startul curăţeniei de primăvară în municipiul Târgu-Jiu, intenţionând ca, până la jumătatea lunii viitoare, să deruleze o serie întreagă de acţiuni de salubrizare, plantare, deratizare şi dezinsecţie. Campania de înfrumuseţare a oraşului, care se derulează până la finele acestui an, are repartizată o porţie consistentă, de 2,2 milioane de lei, din bugetul local. „Pentru întreţinerea spaţiilor verzi au fost alocaţi 1.400.000 de lei. Ne-am propus să plantăm, în centru, trandafiri, 40 de brazi albi, 50 de arbuşti din specia Buxus şi 100 de ienuperi târâtori“, a precizat Ion Moldovan, responsabil cu spaţiile verzi în cadrul municipalităţii.

Elevii şi asistaţii social trec la muncă

Edilii susţin că municipiul îşi va schimba radical înfăţişarea în urma acţiunilor de plantare care se vor derula în această primăvară. „Peste 2.000 de arbori şi arbuşti ornamentali vor fi sădiţi în cartierele din Târgu-Jiu. 500 de meri, piersici ornamentali, sălcii plângătoare şi creţe au fost achiziţionate de la Ocolul Silvic Orăştie, cu 6.000 de lei. De plantări se vor ocupa asistaţii social. O parte dintre sălciile plângătoare vor fi sădite pe insuliţa de pe Jiu, acolo unde se organizează cele mai importante evenimente din oraş“, a precizat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului de Gospodărie Comunală. La primele acţiuni de plantare, desfăşurate în apropierea unităţilor de învăţământ, au luat parte şi elevi. Astăzi, angajaţii primăriei au fost trimişi pe străzi, să retraseze marcajele rutiere şi pietonale, iar şoferii s-au văzut nevoiţi să facă slalom printre indicatoare. În zona centrală,inclusiv în parc, vor fi montate 300 de bănci. Din bugetul local se vor mai cheltui 79.000 de lei pentru cumpărarea unor echipamente de fitness, care vor fi amplasate în Parcul Central şi în Parcul Lido.

Salvamontul lasă ciorile fără cuiburi

Planul de înfrumseţare a oraşului cuprinde şi acţiuni de înlăturare a cuiburilor de ciori din zona Parcului Central. Reprezentanţii municipalităţii au precizat că vor încheia, în acest sens, un contract cu Serviciul de Salvamont Gorj. Anul trecut, o echipă de alpinişti din Ploieşti a fost adusă la Târgu-Jiu pentru a doborî nu mai puţin de 600 de cuiburi.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite