Târgu-Jiu: Edilii, gata să planteze fântâni în mijlocul râului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Insuliţa de pe Jiu va fi făcută loc de promenadă, cu spaţii verzi şi arteziene. Municipalitatea a obţinut fonduri pentru amenajarea unui parc cu o suprafaţă de peste două hectare, investiţie în valoare de aproape 400.000 de euro.

După ce au încercat să vândă sau să concesioneze insuliţa de pe râul Jiu, reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu au reuşit să acceseze un proiect care vizează amenajarea unui parc, pe o suprafaţă de 2,2 hectare. Finanţarea investiţiei, în valoare totală de 1,65 milioane de lei, este asigurată în principal din Fondul de Mediu, municipalitatea urmând să contribuie cu 10 la sută din sumă.

Poftiţi să facă gimnastică în aer liber


„Principala alee va avea o lăţime de zece metri. Pe margini vor fi plantaţi platani şi vor fi amplasate băncuţe, iar în capetele ei vor fi dispuse două fântâni arteziene, cu diametrul tot de zece metri. Suprafaţa totală a aleilor pavate din parc va fi de 600 de metri pătraţi“, a precizat şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, Raul Chiriac.

Proiectul mai presupune amenajarea unor spaţii verzi, a unor cişmele şi a unui loc de joacă, montarea unor instalaţii de iluminat şi amplasarea unor toalete ecologice. În apropierea locului de joacă va fi realizat şi un spaţiu pentru practicarea gimnasticii în aer liber, acesta urmând să fie dotat cu aparate specifice. Licitaţia pentru desemnarea constructorului va fi organizată în luna martie.

Potrivit  lui Chiriac, Târgu-Jiul are o medie de numai 6,5 metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor. Normele europene impuneau atingerea unui prag de 20 mp până la finele lui 2010.

Reprezentanţii municipalităţii lucrează şi la elaborarea unui proiect care presupune amenajarea unei baze de agrement în nordul insuliţei, cu piste pentru biciclete, role şi atletism. „Era şi cazul să amenajeze ceva pe insuliţă. De când mă ştiu, aici a fost doar un teren viran. Acum vom avea  posibilitatea să ne plimbăm în noul parc“, a spus Cătălin Zamfiroiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite