Târgu-Jiu: Edili cercetaţi pentru abuz în serviciu, în urma unui denunţ anonim: „Când a văzut dosarul, pe primarul Mihai Mazilu l-au apucat transpiraţiile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul şi viceprimarul de la Târgu-Cărbuneşti sunt anchetaţi de poliţiştii gorjeni pentru abuz în serviciu, în urma achiziţionării unor utilaje de deszăpezire, în valoare totală de două sute de mii de lei.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Gorj au dezvăluit faptul că dosarul edililor de la Târgu-Cărbuneşti se află pe masa poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor. „Există în lucru un dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de două persoane din conducerea primăriei, pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice", a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj. Mihai Mazilu, primarul din Târgu-Cărbuneşti, este în concediu de odihnă, iar adjunctul său, Ion Fugaru, susţine că un denunţ anonim a stat la baza întocmirii dosarului penal.

Foto:  Ion Fugaru, viceprimarul de la Târgu-Cărbuneşti

image

Ca să nu mai plătim firma care se ocupa de deszăpezire în anii anteriori, ne-am decis să ne cumpărăm propriile utilaje: un autogreder, un cilindru compresor şi o rabă. Cred că firma care făcea lucrări de deszăpezire în anii anteriori nu a fost mulţumită că am refuzat să facem licitaţii şi am hotărât să ne cumpărăm utilajele noastre, pentru că am făcut calculul şi am constatat că pot fi cumpărate din banii pe care i-am fi dat lor şi tarifele erau foarte mari. Ideea e că am vrut să facem câteva investiţii şi am cumpărat cele trei utilaje, în valoare de două miliarde de lei, iar eu am fost preşedintele acelei licitaţii. Totul este politic, pentru că în acea comisie au fost economişti, jurişti, cu documente legale. La mine a început urmărirea ca preşedinte de comisie, iar la primar ca ordonator de credite, fără să aibă vreo legătură. Se pleacă de la o mojicie care încă o folosesc organele de anchetă din România, de la un denunţ anonim. Au început cercetările din 2008 şi am fost audiaţi în martie 2009. Scrie în dosar că nu a fost respectată legislaţia achiziţiilor publice. Mă plimb toată ziua la parchet pentru un denunţ anonim“, afirmă Ion Fugaru, viceprimarul de la Târgu-Cărbuneşti.

Conform declaraţiilor făcute de Ion Fugaru, primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti s-a speriat când a văzut câte pagini are dosarul întocmit pe numele său. „Încearcă să se meargă la intimidare. Pe primar l-au apucat transpiraţiile când a văzut dosarul de 20 de centimetri pe masă. Au vrut să creeze un moment psihic asupra noastră şi se ştie foarte bine că primarul are probleme cu inima“, a mai spus Ion Fugaru.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite