Portret/ Economista pasionată de fotografie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sanda Tănăsescu este nedespărţită de aparatul de fotografiat
Sanda Tănăsescu este nedespărţită de aparatul de fotografiat

A început să facă fotografii din anii studenţiei, iar după puţin timp a devenit nedespărţită de aparatul de fotografiat.

La început, a făcut fotografii prietenilor şi colegilor din facultate, iar apoi şi-a dorit mai mult. Sanda Tănăsescu şi-a cumpărat un aparat de fotografiat simplu, cu film, pe care îl purta cu ea peste tot. „Am început să fac fotografii din timpul anilor de studenţie. Îmi plăcea să le fac poze prietenilor şi cunoştinţelor. Erau foarte mulţumiţi şi asta m-a determinat să continui. Mergând într-o zi prin Timişoara am dat de Casa Studenţilor. Am intrat şi era o expoziţie de fotografie, care mi-am plăcut foarte mult şi mi-am dorit să fac şi eu, pentru că sunt mai ambiţioasă din fire. Din momentul acela am început să mă gândesc ce vreau să scot în evidenţă, iar, apoi, cu cât te documentezi din ce în ce mai mult, cu atât găseşti subiecte din ce în ce mai interesante. La început nu prea ştiau mulţi de pasiunea mea. Fotografie era  o chestie personală, pe care nu o împărtăşeam la toată lumea“.
Începuse chiar să lipsească de la cursuri, pentru că îşi dorea să surprindă tot ce întâlnea în cale. „Lipseam de la cursuri pentru că mă acapara fotografia şi umblam cu aparatul în mână pe străzi“, ne povesteşte Sanda. Cu timpul a reuşit să-şi cumpere un aparat mai perfomant. „Am făcut economii vreo doi-trei ani ca să mi-l pot permit. Sunt mulţumită de aparatul pe care îl am în prezent. Bineînţeles că mereu există ceva mai bun şi mai perfomant“, ne spune Sanda.

Îi place să fotografieze oameni

Cel mai mult îi place să fotografieze oameni şi peisaje. „Important este să-ţi placă ceea ce faci. Îmi doresc ca fotografia să fie sinceră şi naturală. Mi-ar plăcea foarte mult să abordez şi fotografia de modă, numai că în oraşul nostru nu prea sunt multe oportunităţi. Mi-aş dori să practic fotografia de reportaj“, ne explică Sanda Tănăsescu. Aceasta lucrează ca economistă, dar nu vede o legătură între meseria pe care o practică şi hobby-ul pentru fotografie.

Îşi doreşte să aibă propriul studio

De patru ani a început să realizeze fotografii cu ocazia diferitelor evenimente din viaţa oamenilor, de la căsătorii şi botezuri şi până la  aniversări, şi astfel, a reuşit să câştige şi primii bani. „Sper să nu mă plafonez şi să rămân numai aici. Vreau să mă dezvolt şi în alte domenii. Îmi place să creez albume. Contează foarte mult modul în care arăţi pozele respective“, ne mărturiseşte Sanda. 
Visul ei este să aibă propriul studio foto: „Mi-ar plăcea să am un studio al meu, dar investiţia este mare. Poate că într-o zi îmi voi îndeplini acest vis“.

Profil

Născută. 18 noiembrie 1982, la Târgu-Jiu.
Studii. Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea de Vest Timişoara.
Experienţă. Realizează fotografii de opt ani.
Familie. Căsătorită, doi copii.

Ce-i place

„Sunt pasionată de călătorii şi lectură. Îmi place tot ceea ce este legat de artă. Am fost în Danemarca, într-un orăşel micuţ Archus, plin de studenţi, şi am fost impresionată de oameni şi de locuri. Au un alt stil de viaţă, mult mai relaxat.Îmi place să citesc romane. Alexandre Dumas este scriitorul meu preferat“.

Ce nu-i place

„Nu îmi convine că pentru orice problemă de care te loveşti trebuie să scoţi bani din buzunar pentru a da şpagă. Mi se pare umilitor. Nu suport minciuna şi, evident, oamenii cu două feţe“.


Întrebări şi răspunsuri

Ce simţeai la început când făceai fotografii?
Era pur şi simplu o relaxare atunci când făceam fotografii şi când am văzut fotografiile şi, mai ales, reacţiile celor din jur, mi-am dorit să fac din în ce mai mult.


Cine este artistul fotograf pe care îl apreciezi cel mai mult?
Adrian Popescu este fotograful preferat. Îmi place că este invizibil. Nu simţi prezenta fotografului acolo. Îţi aduci aminte de el, abia după eveniment. Cred că şi asta contează foarte mult. Să stabileşti o legătură cu oamenii pe care-i suprinzi. Cred că trebuie să te ajute şi subiectul pentru a ieşi o fotografie aşa cum îţi doreşti.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite