Târgu-Jiu: Ecografii gratuite pentru gorjeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gorjenii sunt aşteptaţi la consultaţii
Gorjenii sunt aşteptaţi la consultaţii

De Ziua Mondială a Sănătăţii, la Policlinica şi Centrul de Dializă al Clinicii Polisano sunt aşteptaţi toţi gorjenii cu boli renale, care vor să fie consultaţi gratuit.

A devenit deja tradiţională sărbătorirea, şi în Romania, a Zilei Mondiale a Sănătăţii pe 7 Aprilie. În acest an tema este legată de urbanizare şi sănătate. După acţiunea de informare derulată de Centrul de Dializă al Clinicii Polisano cu ocazia Zilei Mondiale a Rinichiului, pe data de 11 Martie, se reiau serviciile oferite gratuit pacienţilor cu boli renale şi cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii. Motivul principal este numărul mare de boli renale depistate în luna martie. Au fost unele cazuri incipiente, care au necesitat sfaturi minime şi vindecarea va fi completă. Au fost însă şi pacienţi care au venit cu boli renale avansate, fiind nevoie de mai multe investigaţii.

Astăzi, pacientii cu boli renale vor fi consultaţi gratuit şi se vor efectua ecografii. Examinarea ecografică nu se va limita la rinichi.

Bolile renale apar rar izolate, iar atunci când sunt deja instalate afectează întreg organismul. Ecografiile vor fi efectuate pe durata intregii zile la sediul Policlinicii şi Centrului de Dializă al Clinicii Polisano din Târgu-Jiu, situate pe Strada Lt. Col. Dumitru Petrescu.

În acest an, Ziua Mondiala a Sănătăţii este în preajma sărbatorii Paştelui şi mulţi pacienţi cu boli renale cronice au avut recomandări să evite unele alimente şi alcoolul sau să nu facă excese. La întrebările lor, privind consecinţele pe care le-au avut mesele tradiţionale de Paşte, pot răspunde medicii specialişti şi vor fi examinaţi ecografic“, spune Dan Roşca, directorul Centrului de Dializă al Clinicii Polisano.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite