EXCLUSIV Ion Diaconescu, audiat din nou în cazul Ţundrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Diaconescu a spus că nu este rudă cu fostul procuror care a instrumentat cazul Ţundrea
Ion Diaconescu a spus că nu este rudă cu fostul procuror care a instrumentat cazul Ţundrea

Magistraţii craioveni şi gorjeni au judecat astăzi două cauze care vizează cea mai gravă eroare judiciară din România. În timp ce la Curtea de Apel Craiova, fiica lui Marcel Ţundrea a cerut să i se acorde despăgubiri pentru cei 12 ani petrecuţi de tatăl ei după, la Tribunalul Gorj au fost audiaţi doi martori şi bărbatul indicat de procurori ca fiind adevăratul autor al crimei din 1992.

Decizia a rămas în pronunţare la Craiova, iar la Târgu-Jiu s-a dat un nou termen, nu înainte de ascultarea a încă doi martori din dosar, Ion Diaconescu şi Livia Zălog. „Într-adevăr este mult timp de când s-a întâmplat. Aş dori să vă întreb dacă în ziua în care a fost omorâtă Mioara Gherasie, pe 6 iunie 1992, l-aţi pe văzut pe Gheorghe Avram”, l-a întrebat judecătorul de caz Gheorghe Constantinescu pe primul martor.

Ion Diaconescu, cel care întâmplător poartă numele procurorului care a  instrumentat greşit cazul Ţundrea, a declarat sub jurământ că nu s-a întâlnit cu inculpatul. „Nu l-am văzut pe Avram. Au trecut 20 de ani, nu mai ştiu exact ce am făcut, dar cert e că nu ne-am întâlnit în acea zi. Nu înţeleg de ce m-au chemat pe mine. Am mai dat şi banii pe drum ca să ajung, o zi pierdută degeaba. M-au mai chemat şi la Braşov, am maid at declaraţii şi pe vremea lui Ţundrea”, a declarat bărbatul de 55 de ani, din Pojogeni. Următorul termen a fost stabilit pe 29 noiembrie. Judecătorul Gheorghe Constantinescu a solicitat ca reprezentanţii penitenciarului în care Gheorghe Avram a executat pedeapsa primită pentru un alt omor şi alte patru furturi să transmită cu exactitate perioada în care acesta a stat după gratii.

Vezi ce a declarat al doilea martor şi de ce este considerat Avram „vedetă“ numai în Adevărul de mâine, ediţia de Oltenia!

Rămâi pe targu-jiu.adevarul.ro pentru a afla decizia Curţii de Apel Craiova!

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite