Târgu-Jiu: EXCLUSIV / Procurorul care se ocupă de cazul Elodia a preluat dosarul Ţundrea: „Suspectul este liber"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Iacob, procurorul-şef care a preluat dosarul Ţundrea, a confirmat că adevăratul asasin se află în libertate. Numele criminalului va fi divulgat după transmiterea rezultatului final al testului ADN, iar procurorii iau în calcul suspendarea prescripţiei executării pedepsei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dezvăluit astăzi că rezultatul ultimului test ADN îl exclude pe Marcel Ţundrea în cazul crimei de la Pojogeni, iar principalul suspect, al cărui nume va fi divulgat după ce Institutul de Medicină Legală va transmite rezultatele finale, se află în libertate.Procurorul de caz, care s-a ocupat şi de dispariţia Elodiei Ghinescu, a precizat că, după ce va fi divulgat numele autorului, ia în calcul şi o cerere de suspendare a prescripţiei executării pedepsei. „Există un suspect nou. N-am divulgat numele pentru că aşteptăm rezultatul final al expertizei ADN de la IML. Din datele pe care le avem rezultă că Ţundrea nu este autorul acelui omor şi în funcţie de rezultatele finale vom demara audierile şi vom relua cazul. Am primit întreg dosarul în original de la Tribunalul Braşov, acum o lună. Dacă rezultatul ADN confirmă că suspectul este autorul crimei, ne vom axa pe el şi cercetările vor fi continuate. A trecut o perioadă foarte mare, dar vom merge cu cercetările mai departe, pentru că analizăm şi posibilitatea de a invoca măsura de suspendare a prescripţiei executării pedepsei. Cert este că suspectul este liber, iar rezultatele îl exclud pe Ţundrea“, a declarat Marius Iacob, procurorul-şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetul instanţei supreme.

 „Se pregătea să dea statul în judecată“



Liliana Clima, avocata care a reuşit să demonstreze nevinovăţia lui Marcel Ţundrea, regretă că fostul său client nu se poate bucura de aceste momente.

image
image

Mă bucur că se va cere suspendarea prescripţiei executării pedepsei, iar adevăratul autor va fi anchetat şi implicit va fi tras la răspundere. Păcat că Marcel Ţundrea s-a stins din viaţă şi nu s-a putut bucura de reuşita deplină. Exact când a murit, se pregătea să dea statul român în judecată. Celor care i-au făcut rău nu le dorea decât să treacă prin ce-a trecut el şi să vadă cât e de «bine». Credea în Justiţia divină“, a declarat Liliana Clima, avocata lui Ţundrea.

Trei ani de la prescrierea pedepsei

După trei ani de la prescrierea faptei, dacă  procurorii vor cere suspendarea acestei măsuri, adevăratul ucigaş ar putea fi arestat. Avocata Liliana Clima susţine însă că reluarea cazului va fi dificilă. „Va fi foarte greu cu audierile, întrucât mulţi martori au decedat. Toţi martorii care l-au acuzat pe Ţundrea au murit“, a precizat Liliana Clima.

 „Suspectul este liber, iar rezultatele îl exclud pe Ţundrea“, Marius Iacob, procuror-şef

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite