Târgu-Jiu: EXCLUSIV / „O să facem un serial mai lung decât cu Elodia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aristide Şerbănescu, primarul comunei Schela, din judeţul Gorj, a cunoscut pe propria piele modul de operare al unei echipe de jurnalişti a postului OTV, patronat de Dan Diaconescu.

În luna ianuarie a acestui an, în cadrul emisiunii «Dan Diaconescu Direct» a fost prezentat cazul alimentării cu apă, sub titlul «Hoţie dovedită la Primăria Schela, judeţul Gorj». Inivitat al emisiunii a fost un aşa-zis jurnalist de investigaţii, Alexandru Andrei. Acesta a preluat de pe un site de investigaţi on-lineacest subiect şi l-a prezentat în cadrul emisiunii. „M-a sunat o cunştinţă din Italia să-mi spună că pe OTV se vorbeşte de mine. Am vrut să intervin telefonic în cadrul emsiunii, dar nu am putut. A doua zi m-a sunat Alexandru Andrei, la primărie. Mi-a spus că s-a inspirat de pe un site de investigaţii. I-am cerut să vină la faţa locului şi să se documenteze, pentru că lucrurile nu stau deloc aşa cum au fost prezentate. I-am spus că-i asigur transportul, cazarea şi masa şi să tragă singur concluziile. A promis că vine în localitate, iar seara am intrat în direct la emisiune“, povesteşte primarul Aristide Şerbănescu.

„O să facem un serial mai lung decât cu Elodia“

După aproximativ o săptămână, jurnalistul de la OTV, Alexandru Andrei, a venit în localitatea Schela însoţit de un cameraman. „Mi-a spus că o să facă un serial cu mine mai lung decât Elodia. Am fost cu ei la Castrul Roman, au servit masa şi mă aşteptam să meargă în teren să filmeze. dar au spus că vor merge a doua zi“ spune primarul. Echipa de la OTV s-a deplasat împreună cu primarul la lucrarea de alimentare cu apă . „Mă aşteptam să discute cu oamenii din comună şi să-i întrebe dacă au apă sau sunt mulţumiţi, dar au spus că nu şi ne-am întors la primărie“, spune edilul-şef.

Contracte de publicitate şi 2000 de euro pentru băieţii de la Bucureşti

image

La Castru Roman, Alexandru mi-a spus dacă se pot încheia nişte contracte de publicitate cu primăria, dar le-am spus că nu am bani, după care mi-a spus să-i găsesc două firme pentru încheierea unor contracte de minim 4000 de euro. L-am apelat pe Ştefan Dogaru, un prieten, care a înţeles că trebuie să-mi dea un răspuns afirmativ. Alexandru Andrei a sunat la Bucureşti şi contractele au fost trimise pe fax în 20-30 de minute a apărut contractul şi aşteptau să-l ia dimineaţă. Mi-au mai cerut, stând la Castru Roman cu ei, dacă pot să le fac rost de 2000 de euro. Eu le-am spus că nu iau salariu în euro şi că am un salariu de 1800 de Euro. I-am întrebat pentru ce să le dau banii şi mi-au spus ca să le dea băieţilor de la Bucureşti“. Contractul a fost încheiat pe firma Mojo Media SRL la o valoare de 19.482 de lei. „Am vrut să trimită acest contract pentru a avea ceva la mână“, spune primarul Şerbănescu. Acesta spune că urma să se întâlneacă în ziua următoare cu cei doi jurnalişti de la OTV pentru a le da contractul încheiat şi banii pentru băieţii de la Bucureşti, dar nu a mai mers la întâlnire, însă, în schimb, au venit ei în comună. „M-am dus să cumpăr pâine, că era înntr-o sămbătă şi nu lucram. Le-am văzut maşina şi au venit la mine. M-au întrebat de ce nu am mai venit. Le-am spus că eu le-am promis că le plătesc benzina şi că nu am altceva să le mai dau şi nici pentru ce. Le-am dat un milion şi au plecat. Pe ei nu-i interesa bunul mers al comunităţii, ci să facă rost de bani“.

A renunţat la denunţ

image

Primarul i-a povestit tot şefului postului de poliţiem şi a mers împreună cu acesta la sediul Poliţiei Gorj pentru a depune un denunţ împotriva echipei de la OTV, însă a renunţat. „M-au pus să fac un denunţ. Au fost două motive pentru care am renunţat. Mi-a fost teamă să nu fiu băgat şi eu în această poveste de către poliţie şi să fiu acuzat de dare de mită sau altceva şi al doilea motiv a fost unul umanitar“, povesteşte primarul Aristide Şerbănescu .


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite