Târgu-Jiu: Dumitru Huidu este somat să înceapă construcţia parcării supraterane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Huidu vrea să dea în judecată Primăria Târgu-Jiu
Dumitru Huidu vrea să dea în judecată Primăria Târgu-Jiu

Consiliul Local Târgu-Jiu îi mai dă omului de afaceri un răgaz de şase luni ca să înceapă lucrările. Dumitru Huidu acuză conducerea Primăriei de nerespectarea contractului de concesionare şi va acţiona în judecată instituţia

Investitorul care s-a angajat să construiască în Piaţa Centrală, din municipiul Târgu-Jiu, o parcare supraterană a primit un ultim termen de şase luni pentru a începe lucrările. Consiliul Local a hotărât să-i mai acorde omului de afaceri Dumitru Huidu un răgaz de o jumătate de an, dar numai cu condiţia ca acesta să depună documentaţia pentru eliberarea autorizaţiei de construcţie. Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu susţin că nu mai sunt motive pentru a se întârzia începerea lucrării. „Primăria poate emite autorizaţia de constuire, iar investiţia poate fi demarată, fără să mai fie nevoie de alte termene sau condiţionări“, se precizează în hotătărârea Consiliului Local.
Omul de afaceri Dumitru Huidu a trimis mai multe adrese Primăriei Târgu-Jiu prin care sesiza că terenul pe care l-a concesionat nu este liber de sarcini, pe acesta fiind o centrală termică dezafectată, iar pe hărţile cadastrale sunt mai suprapuneri. La jumătatea lunii decembrie a anului trecut a avut loc o întâlnire între cele două părţi pentru lămurirea problemelor, ocazie cu care s-a încheiat un proces verbal de conciliere.


Va da în judecată primăria


Dumitru Hudu spune că va acţiona în judecată Primăria Târgu-Jiu pentru nerespectarea contractului de concesionare, dar şi procesului de conciliere: „Peste o săptămână ne vedem la tribunal. Eu am respectat contractul, pe care ei nu l-au respectat. Eu am respectat procesul verbal de conciliere, care s-a încheiat pe 14 decembrie. Cei de la primărie nu au fost în stare nici ca până la data de 31 ianuarie să demoleze centrala termică, deşi acest lucru. Nici până acum nu a fost demolată centrala termică. Îi voi acţiona în judecată pentru nerespectarea contractului de concesionare încheiat cu primăria. Voi cere şi daune interese“.


Parcarea cu 550 de locuri, doar pe hârtie


Societatea deţinută de Dumitru Huidu, SC Noua Agricultură SRL, a concesionat, pe o perioadă de 49 de ani, de la Primăria Târgu-Jiu un teren în Piaţa Centrală, în suprafaţă de 3900 metri pătraţi, pentru a construirea unei parcări supraterane, cu 550 de locuri, spaţii comerciale şi de birouri. Contractul de concesionare a fost încheiat în anul 2008, iar lucrările ar fi trebuit să înceapă la sfârşitul anului respectiv.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite