Târgu-Jiu: Dragoste la bine şi la greu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rodica Sturzu, din Târgu-Jiu, a făcut cea mai frumoasă declaraţie de dragoste, de Valentine’ Day, prin intermediul ziarului Adevarul de Seară. Constantin i-a adus soţiei sale sângele de care avea nevoie ca să fie operată pe cord deschis, pentru a putea trăi.

«Te iubesc pentru că mi-ai dat sângele care m-a salvat“, i-a declarat Rodica Sturzu, de Valentine’s Day, soţului ei, alături de care trăieşte de 28 de ani. Au trecut împreună prin multe momente dificile, iar grijile i-au făcut să nu-şi mai arate sentimentele aşa de frecvent. „Am vrut să-i fac o surpriză, pentru că în multe zile nu am putut să-i spun un cuvânt frumos din cauză că nu am avut starea sufletească necesară. Pentru aceasta, am simţit nevoia să-i fac o declaraţie soţului meu prin intermediul ziarului“, spune Rodica Sturza, în vârstă de 47 de ani. Soţul ei, Constantin, nu a ştiut nimic de ceea ce îi pregătise soţia, până când aceasta nu a venit şi i-a dat ziarul. Inima a început să-i bată putere, la fel ca în tinereţe, atunci când s-a întâlnit pentru prima dată cu Rodica. „Este o surpriză plăcută. Nu mă aşteptam“, precizat Constantin. Declaraţia pe care i-a făcut-o soţia sa este legată de un moment extrem de greu din viaţa ei. În anul 1995, Rodica Sturza a fost la un pas de moarte. Aceasta a ajuns la spital aproape în stop cardiac şi a fost programată imediat pentru operaţie. Numai că grupa ei de sânge, B3 cu RH pozitiv, era rară şi nu se găsea în spital. Soţul ei a fost cel care a găsit sângele necesar la centrul sangvin din Târgu-Jiu şi l-a dus spitalul din Bucureşti unde era internată soţia lui. „Am dus o cantitate de 30 de litri. Cu acel sânge au fost salvate zece vieţi, pentru că existau mai mulţi oameni care aveau nevoie de sângele respectiv“, spune Constantin.

Fiicele, cea mai mare mândrie

Rodica şi Constantin s-au cunoscut în anul 1982. El a sunat să caute un coleg, dar, la telefon a răspuns ea. „Am vorbit şi am decoperit că am făcut aceeaşi şcoală generală şi că avem cunoştinţe comune. Mi-a plăcut la el că are o capacitate mare de convingere şi că are caracter“, ne povesteşte Rodica. S-au căsătorit repede, după numai trei luni, şi la scurt timp au venit pe lume şi copiii: Ancuţa, născută în 1984 şi Tania, în 1983. Ele sunt cea mai mare mândrie a părinţilor lor. Cele două fiice au terminat cursurile de master şi trăiesc acum în Bucureşti. „Relaţia noastră e bazată pe foarte mult respect. Atunci când eu am fost bolnavă, el a făcut mâncare, a spălat şi a făcut toate treburile în casă. Ne-am certat şi noi, dar nu au fost de lungă durată. Mai mult de o oră nu am putut să stau fără să vorbesc cu el. Îl apreciez pe soţul meu pentru că mi-a lăsat deplina libertate să iau decizii. Îi mulţumesc că a fost mereu alături de mine şi m-a spijinit în momentele dificile“, ne mărturiseşte Rodica. „Era frumoasă, mai tânăr şi avea un păr foarte frumos. A fost cea mai frumoasă mireasă din cartier“, ne spune, în schimb Constantin.
Rodica este pasionată de literatură. Scrie mai ales atunci când este supărată. „Scriu ce simt în clipa respectivă. Scriu atunci când vreau să-mi reprim plânsul , pentru că mă ajută să mă liniştesc. Poeţii mei preferaţi sunt Goga, Coşbuc şi, bineînţeles, Eminescu“.

Rodica nu a avut o copilăria foarte fericită. A rămas fără mamă de la o vârstă mică şi a fost crescută de tată şi de rudele acestuia. Tatăl a încercat să suplinească şi lipsa mamei şi a fost mereu lângă fiica lui. A ajutat-o cu tot ce a putut pentru ca familia ei să aibă un viitor mai bun. Din păcate, în urmă cu puţin timp, acesta a trecut în lumea celor drepţi.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite