Târgu-Jiu: Dragoş Spafiu se face remarcat în IT şi pe pârtiile de schi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş
Dragoş

Preşedintele Consiliului Elevilor de la Colegiul Tehnic Henri Coandă se pregăteşte pentru o carieră de inginer. Iarna merge să-şi ia porţia de adrenalină la Predeal şi Rânca.

A decis să urmeze cursurile Colegiului Tehnic Henri Coandă, considerând că-i vor oferi baza de cunoştinţe de care va avea nevoie în domeniul informaticii. Tânăr dinamic, sociabil şi dechis la nou, s-a implicat pe tot parcursul liceului în diverse proiecte cultural-artistice şi a participat la numeroase concursuri. „În clasa a IX-a, în cadrul serbării de zilele colegiului, am avut de susţinut o lucrare cu tema «Sănătate şi frumuseţe», la secţiunea biologie. Am fost apreciat de profesorii din juriu pentru conţinutul ei şi modul în care am prezentat-o. Evidenţiam faptul că produsele cosmetic dăunează sănătăţii tenului şi prezentam metode naturiste de îngrijire. Având cea mai bună lucrare din şcoală, am fost propus drept candidat la conducerea Consiliului Elevilor. Am câştigat şi, de atunci, sunt preşedinte“, povesteşte Dragoş Spafiu. În această funcţie, a reprezentat unitatea de învăţământ în numeroase proiecte, activităţi şcolare şi simpozioane pe teme europene, întotdeauna fiind apreciat de cadrele didactice pentru prestaţia sa. Din 2009, este şi membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Tehnic Henri Coandă.

Pe podium la Olimpiada Naţională Tehnium


Tot anul trecut, a concurat la secţiunea Cultură Tehnică a Olimpiadei Naţionale Tehnium, competiţie organizată la Târgovişte. Lucrarea sa, intitulată „Iniţiere în tainele editării virtual PhotoScape“, l-a propulsat pe locul II, cu 91 de puncte. A primit o diplomă, dar şi un premiu în bani, având totodată ocazia să-şi demonstreze abilităţile în sfera artelor vizuale. „Am arătat pas cu pas etapele realizării unui spot publicitar, unul care anunţa un bal  mascat. Mă pricep să creez pagini web şi, de asemenea, ştiu să lucrez cu mai toate programele de editare grafică apărute pe piaţă. Încă din primul an de liceu am fost remarcat de profesorul de informatică, datorită aptitudinilor mele în domeniul IT“, mărturiseşte Dragoş, care se pregăteşte în prezent pentru examenul de admitere la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica, din Bucureşti.

Visează să schieze în Austria

Cealaltă mare pasiune a liceanului este schiul, despre care admite însă că este un sport extrem de greu. „Mă consider un bun schior şi în fiecare an aştept cu nerăbdare să vină iarna, ca să pot pleca la munte. Acum fac faţă oricărei pârtii, indiferent cât de abruptă este. De obicei merg la Rânca sau la Predeal. Schiul este dificil, trebuie să-l începi de la o vârstă fragedă. Nevoia de adrenalină m-a motivat să continui. Îmi doresc să ajung pe marile pârtii din Austria şi aş vrea să încerc şi snowboardingul“, încheie Dragoş Spafiu.

Dragoş

Dragoş Spafiu merge în fiecare iarnă la munte să schieze

Când ţi-ai descoperit pasiunea pentru schi?

Prima dată am schiat la vârsta de 11 ani, pe pârtia din staţiunea montană Rânca. Tatăl meu este cel care m-a învăţat să schiez, el fi ind, la rândul lui, un împătimit al acestui sport.

Care sunt planurile tale pentru viitor?

Vreau să devin inginer în calculatoare şi automatică. Mă văd lucrând la o companie multinaţională cu renume în domeniu, cum ar fi IBM, cel mai mare furnizor IT din lume.

Ce-i place:  Să fie mereu ocupat, prins în diverse activităţi. Îi place să se implice în foarte multe proiecte şcolare şi extraşcolare. Adoră fi lmele ştiinţifico-fantastice. În timpul liber, iese cu prietenii în cluburi şi se plimbă cu rolele.

Ce nu-i place:  Detestă oamenii falşi, preferând sinceritatea în orice situaţie. Nu suportă manelele, ci ascultă house şi rock gotic. Detestă kitschurile, orientându-se către lucrurile de calitate.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite