Târgu-Jiu: Două tinere din Gorj sunt anchetate de procurori pentru că au luat credite cu acte false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Hunedoara şi două tinere din Gorj sunt cercetate de procurori pentru că au obţinut credite bancare folosind acte false. Potrivit anchetatorilor, aceştia au obţinut peste 50.000 de lei folosindu-se de adeverinţe de salariu şi facturi de utilităţi falsificate.  Alte două persoane vor răspunde în faţa legii pentru complicitate la înşelăciune.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii au stabilit că în cursul anului 2008 suspecţii, Florian F., de 40 ani şi Vasilica C.L., de 33 ani, ambii din judeţul Hunedoara, profitând de faptul că procedurile de acordare a unor credite bancare pentru nevoi personale erau rapide şi nu implicau multe documente sau verificări minuţioase, au pus la punct o metodă frauduloasă de a obţine venituri importante cu eforturi minime. Astfel, i-au racolat pe suspecţii Nelu C., de 36 ani, din judeţul Hunedoara, Ramona D. şi Valerica C., ambele de 25 ani, din judeţul Gorj, persoane fără ocupaţie, cărora le-au procurat adeverinţe de venituri, precum şi facturi de utilităţi, documentele fiind falsificate. De aceste documente au uzat Nelu C., Ramona D. şi Valerica C., care, cu prilejul încheierii unor contracte de împrumut cu diverse unităţi bancare, au indus în eroare funcţionarii bancari.
În acest mod, suspecţii Nelu C., Ramona D. şi Valerica C., cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune şi uz de fals, au obţinut împrumuturi de 53.000 lei, parte din sumele de bani obţinute fraudulos, acordând-o drept „comision” suspecţilor Florian F. şi  Vasilica C.L., cercetaţi pentru complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Poliţiştii au finalizat cercetările în această cauză, dosarul penal fiind înaintat spre soluţionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite