Târgu-Jiu: Dosarul lui Manţog, învăluit în tăcere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Ionel Manţog, vinovat de producerea accidentului
Foto: Ionel Manţog, vinovat de producerea accidentului

La Parchetul Curţii de Apel Craiova se păstrează tăcerea în  jurul dosarului în care directorul economic a Complexului Energetic (CE)Turceni, iar victimele nu vor să mai facă nicio declaraţie.

Dosarul penal în care Ionel Manţog, directorul economic al CE Turceni, este învăluit în mister. Atât, anchetatorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (CA) Craiova, cât şi victimele păstrează tăcerea. Mai mult decât atât, procurorul care investighează acest caz, Gheorghe Covei, se află în concediu de două săptămâni. Ionel Grigorie, purtătorul de cuvânt al Parchetului CA Craiova a spus că nu poate să ofere niciun fel de informaţii decât în baza unei adrese: „Trebuie să faceţi o aderesă şi acreditare, altfel nu pot să vă ofer nicio informaţie“. Elisabeta Drăguţ, prim-procuror al Parchetului CA Craiova, a precizat că procurorul este independent: „Eu mă ocup de verificarea legalităţii actelor de la dosar, dar nu pot să ştiu în ce stadiu se află cercetarea penală. Procurorul este independent“.


Victimele nu vor să comenteze


Victimele din accidentul provocat de Manţog nu doresc nici ele să vorbească. Atât asistentul Dumitru Vâlceanu,  cât şi Victoria Frăţilă, soţia pacientului decedat din ambulanţă, care era transportat la spital, nu au putut fi contactate pentru că nu doresc să stea de vorbă cu nimeni. Doar şoferul de pe ambulanţa lovită în plin de BMW-ul condus de Ionel Manţog a acceptat să facă unele declaraţii. „A venit un procuror de la Craiova şi a luat câteva declaraţii. Eu m-am întors la lucru. Am avut doar şapte zile de îngrijiri medicale şi nu am putut depune plângere penală. Impactul a fost inevitabil pentru că a apărut în faţa mea foarte repede. Asistentul Dumitru Vâlceanu se află într-o stare mai bună, dar nu vrea să discute cu nimeni“, ne-a spus şoferul Pavel Curcă.
Accidentul a avut loc în luna noiembrie a anului trecut. BMW-ul la volanul căruia se afla Manţog a intrat pe contrasens şi a izbit o ambulanţă.

Nici soţia pacientului decedat nu vrea să vorbească

Primarul comunei Cătunele unde locuieşte familia Frăţilă a precizat că a încercat să stea de vorbă cu soţia pacientului decedat, dar nu a dorit să spună nimic: „Îi cunosc foarte bine pe toţi membrii familiei, pentru că am copilărit lângă ei. Pot să spun că sunt chiar prieten cu ei. Am întrebat-o pe doamna Victoria cum se simte şi cum se desfăşoară procesul, dar mi-a spus că nu trebuie să se amestece nimeni, pentru că e problema ei personală în care nu trebuie să intervină nimeni“.

Accidentul a avut loc în luna în luna noiembrie a anului trecut. Conform poliţiei, BMW-ul condus de Ionel Manţog a intrat pe contrasens cu viteză foarte mare şi a lovit în plin ambulanţa care se deplasa regulamentar cu semnalele luminoase în funcţiune. Autospeciala s-a răsturnat în urma impactului. În ambulanţă se aflau patru persoane: şoferul Pavel Curcă, asistentul Dumitru Vâlceanu, pacientul Constantin Frăţilă, care suferise un infarct, şi soţia acestuia, Victoria. Pacientul a decedat, iar ceilalţi trei au fost răniţi. Cel mai grav a fost asistentul Dumitru Vâlceanu, care s-a aflat la un pas de moarte. Acesta a scăpat ca prin minune. Acum se află tot în recuperare, având probleme la picioar şi la bazin. Medicul chirurg Constantin Şişiroi care s-a ocupat de starea acestuia de sănătate spune că pacientul trebuie să mai urmeze o perioadă de recuperare.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite