Târgu-Jiu: Dosarul beizadelelor acuzate de trafic de droguri, strămutat la Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii se declară nevinovaţi
Tinerii se declară nevinovaţi

Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în urmă cu două zile. Dosarul celor trei tineri a fost trimis la Tribunalul Hunedoara. Motivul pentru care s-a solicitat acest lucru este dat de faptul că unul dintre inculpaţi este fiul judecătoarei Aurora Avramescu.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Gorj au fost cei care au cerut, încă de la primul termen, strămutarea dosarului în care sunt implicaţi cei trei tineri târgujieni, acuzaţi de trafic de droguri de mare risc. Decizia a fost luată întrucât Cătălin Avramescu, unul dintre inculpaţi, este fiul judecătoarei Aurora Avramescu, pensionată de curând. „Unul dintre ei est fiul unei judecătoare, motiv pentru care s-a cerut strămutarea cauzei, conform articolului 55, cod de procedură penală, în care se specifică faptul că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  stramută  judecarea  unei  cauze  de  la  instanţa competentă la o altă instanţă egala în grad, în cazul în care imparţialitatea judecătorilor ar putea fi ştirbită datorită împrejurărilor cauzei, când una dintre părţi are o rudă sau un afin până la gradul al patrulea inclusiv printre judecători sau procurori, asistenţii judiciari sau grefierii instanţei. În cazul celor trei, noi am cerut strămutarea cauzei“, a precizat Vasile Popescu, şeful DIICOT Gorj.

În ultima şedinţă. care a avut loc la începutul acestei săptămâni, la Tribunalul Gorj, magistraţii i-au anunţat pe cei trei tineri că „dispune trimiterea dosarului la Tribunalul Hunedoara, instanţă desemnată pentru continuarea judecăţii după strămutare“.

Tinerii târgujieni spun că sunt nevinovaţi, declarând că nici nu poate fi vorba de trafic de droguri. Cei trei au fost încătuşaţi la sfârşitul lunii octombrie a anului trecut, fiind eliberaţi în mai puţin de 24 de ore, cercetările efectuându-se în stare de libertate.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite