Târgu-Jiu: Dosarul beizadelelor acuzate de trafic de droguri, la un pas de strămutare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii se declară nevinovaţi
Tinerii se declară nevinovaţi

Procurorii gorjeni vor afla mâine dacă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va aproba sau respinge strămutarea procesului. Motivul pentru care s-a solicitat acest lucru este dat de faptul că unul dintre inculpaţi este fiul judecătoarei Aurora Avramescu.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Gorj au cerut, chiar de la primul termen, strămutarea dosarului în care sunt implicaţi cei trei tineri târgujieni, acuzaţi de trafic de droguri de mare risc. Decizia a fost luată întrucât Cătălin Avramescu, unul dintre inculpaţi, este fiul judecătoarei Aurora Avramescu, pensionată de curând.

Este vorba despre dosarul de trafic de droguri în care sunt implicaţi trei consumatori de pe raza oraşului Târgu-Jiu. Unul dintre ei est fiul unei judecătoare, motiv pentru care s-a cerut strămutarea cauzei, conform articolului 55, cod de procedură penală, în care se specifică faptul că Înalta  Curte  de  Casaţie  şi  Justiţie  stramută  judecarea  unei  cauze  de  la  instanţa competentă la o altă instanţă egala în grad, în cazul în care imparţialitatea judecătorilor ar putea fi ştirbită datorită împrejurărilor cauzei, când una dintre părţi are o rudă sau un afin până la gradul al patrulea inclusiv printre judecători sau procurori, asistenţii judiciari sau grefierii instanţei. În cazul celor trei, noi am cerut strămutarea cauzei“, declară Vasile Popescu, şeful DIICOT Gorj.

Avocatul lui Constantin Gherghe spune că este dispus să-şi reprezinte clientul chiar şi la Bucureşti. „Îl aştept astăzi cu onorariul, altfel nu am cum să-l reprezint. Ceea ce pot să spun este că acesta nu este traficant de droguri, ci doar consumator“, precizează Florin Fugaru, avocatul lui Constantin Gherghe.

Verdictul Înaltei Curţi de Casaţie, dat într-o zi cu ghinion

Cătălin Avramescu, Silviu Mladin şi Constantin Gherghe se vor prezenta mâine, pentru a doua oară, în faţa judecătorilor gorjeni, urmând să afle dacă s-a luat decizia de strămutare a procesului în care sunt implicaţi. Deşi judecătoarea Avramescu s-a pensionat, procurorii au cerut strămutarea dosarului. „Chiar dacă s-a pensionat în cursul cercetărilor efectuate de noi, strămutarea poate fi cerută. Există posibilitatea ca toţi judecătorii să se abţină şi această situaţie ar duce la tergiversarea cauzei. Cel mai probabil, mâine, se va acorda un nou termen, până când se vor cita toţi cei trei inculpaţi şi se va soluţiona această cerere, pentru care nu există cale de atac“, mai spune Vasile Popescu, şeful DIICOT Gorj.

Judecătoarea Aurora Avramescu şi-a depus cererea de pensionare, pe care Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat-o, fiind eliberată din funcţie în sedinta care a avut loc la sfârşitul lunii octombrie a anului trecut.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite