Dosare multe, soluţionate de procurori puţini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovecsi,a participat, astăzi, la bilanul pe anul 2009 a activităţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj şi a parchetelor locale. Doar 29 de procurori sunt încadraţi în judeţul Gorj, cu mult sub necesar. Fiecare a avut de rezolvat, anul trecut, peste 1000 de lucrări.

Laura Codruţa Kovecsia fost mulţumită de munca desfăşurată de procurorii gorjeni: „Este unul dintre judeţele cu nicio restituire de la instanţele de judecată ceea ce demonstrează că dosarele au fost lucrate bine. Au fost patru inculpaţi trimişi în judecată şi achitaţi, dar din motive care nu pot fi imputate procurorilor“.
Procurorul general a precizat că numărul dosarelor soluţionate a fost foarte mare în comparaţie cu numărul insuficient de procurori: „La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu au fost soluţionate peste 6000 de dosare la care au lucrat 11 procurori, şi nu 14 cum ar fi fost normal, conform organigramei. La Parchetul de pe lângă Judecătoria MOtru au fost soluţionate 1700 de dosare de către doi procurori, iar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci au fost lucrate 120 de cauze tot de către doi procurori. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti au fost soluţionate 3300 de dosare de către la care au lucrat patru procurori. Aici este o situaţie mai dificilă în ceea ce priveşte numărul de procurori“.

Peste 10.000 de dosare au rămas nesoluţionate

Laura Codruţa Kovecsi este primul procuror general care participă la şedinţa de bilanţ a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
Procurorii gorjeni din toate parchetele au avut de soluţionat 25.175 dosare, dintre care puţin peste 13.000 au fost soluţionate. Prin rechizitoriu au fost soluţionate 857 de cauze, peste 1000 de inculpaţi fiind trimişi în judecată.
La sfârşitul anului 2009 au rămas nesoluţionate 10.107 dosare.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite