Dosar penal în cazul bebeluşului mort în urma unei asfixii intrauterine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Damian Diţescu a primit avertisment pentru că nu le-a spus colegilor ce decizie să ia în cazul pacientei: cezariană sau transfer
Medicul Damian Diţescu a primit avertisment pentru că nu le-a spus colegilor ce decizie să ia în cazul pacientei: cezariană sau transfer

După ce au aflat rezultatul necropsiei, Elena şi Ionel Toarnă s-au îndreptat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti pentru a cere să se facă dreptate, iar medicii vinovaţi să plătească.

Familia bebeluşului mort în pântecele mamei a formulat mai întâi o plângere la Poliţie. „Tatăl a făcut o plângere la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Gorj, iar poliţiştii continuă investigaţiile sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti”, a anunţat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.  „S-a formulat o plângere de către familia victimei, s-a înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care s-a produs decesul”, a declarat Camelia Caragea, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti.

Părinţii copilului îl acuză pe un medic de la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti că a refuzat să intervină şi să efectueze cezariană, iar din acest motiv fătul a fost scos mort din pântecele mamei. Tragedia a avut loc duminică, iar decesul a fost constatat la Târgu-Jiu. Consiliul de Administraţie al Spitalului Târgu Cărbuneşti se va întruni astăzi pentru a stabili soarta medicului care era de gardă în acea noapte.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite