Doi turci, un sârb şi o filipineză, la muncă în Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Gorj, mii de oameni îşi caută în 2012 un job
În Gorj, mii de oameni îşi caută în 2012 un job

În timp ce mii de gorjeni pleacă în fiecare an la muncă peste hotare, doar patru străini au venit să lucreze la Târgu-Jiu. În 2011, Biroul pentru Imigrări Gorj le-a eliberat patru autorizaţii de muncă străinilor.

Cetăţenii pentru care au fost emise autorizaţii de muncă în judeţul Gorj provin din Turcia, Serbia şi Filipine. „Domeniile de activitate pentru care au fost solicitate autorizaţiile de muncă sunt: guvernantă, agent contractări şi achiziţie marfă, sortator manual şi cantaragiu", a declarat comisarul Ionel Munteanu, din cadrul Biroului pentru Imigrări Gorj.

Autorizaţia de muncă este documentul oficial care îi oferă străinului, cetăţean al unui stat din afara Uniunii Europene, dreptul să lucreze în România. Solicitarea pentru eliberarea unei astfel de autorizaţii trebuie să fie făcută de către angajator, persoană fizică sau juridică.

Angajatorii români pot obţine 5.500 de autorizaţii de muncă pentru cetăţenii străini care îndeplinesc condiţiile să lucreze în România.3.000 dintre ele sunt pentru lucrătorii permanenţi, 700 pentru cei detaşaţi, 1.000 pentru lucrătorii înalt calificaţi, 100 pentru sezonieri, 200 pentru stagiari, 300 pentru sportivi, 100 pentru lucrătorii transfrontalieri şi 100 de autorizaţii de muncă nominale.

În 2011, 80 de gorjeni au plecat la muncă în străinătate, prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. Alte mii de persoane pleacă însă să muncească peste hotare pe cont propriu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite