Târgu-Jiu: Doi tineri au tamponat maşina furată şi au dat bir cu fugiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri din oraşul Novaci au fost reţinuţi aseară de oamenii legii, după ce au furat o maşină pe care au abandonat-o pe raza comunei Stejari. Cele trei motofierăstraie depistate în portbagaj au scos la iveală faptul că, înainte de a se urca în autoturismul furat, tinerii au furat bunuri din locuinţa unui novăcean.

Infracţiunea de furt calificat a fost comisă miercuri noaptea, iar evenimentul a fost anunţat, ieri-dimineaţă, de către persoana păgubită. Proprietarul autoturismului le-a spus oamenilor legii că şi-a parcat maşina în curtea unei pensiuni din Novaci, iar dimineaţa a constatat că a dispărut. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din localitate, care, cu ocazia cercetărilor efectuate la faţa locului, au stabilit că proprietarul maşinii a lăsat cheile în interiorul autovehiculului, spre bucuria celor doi tineri. Aceştia s-au urcat în maşină şi s-au făcut nevăzuţi.

La scurt timp, autoturismul a fost găsit abandonat de către poliţişti, pe raza comunei Stejari, prezentând avarii uşoare. Mai mult, în autovehicul au fost identificate trei motofierăstraie, posibil provenite dintr-un furt comis de aceleaşi persoane care au sustras şi autovehiculul. Având în vedere probele administrate, poliţiştii au stabilit că suspecţi de comiterea furtului de auto sunt Petre M.F., de 18 ani şi minorul T.P.A., de 16 ani, ambii din oraşul Novaci, judeţul Gorj. Pe parcursul cercetărilor s-a constatat că cei doi suspecţi, înainte de a sustrage autovehiculul, au pătruns prin efracţie într-o anexă a locuinţei părţi vătămate Ion S., din Novaci, iar de aici au sustras cele trei motofierăstraie, pe care le-au ascuns. De aici, au mers la o pensiune, unde, după ce au încercat portierele mai multor autovehicule, l-au găsit neasigurat pe cel aparţinând lui Marcel S.. Cei doi suspecţi, folosind cheile găsite în interiorul autovehiculului, l-au pornit şi s-au deplasat în locul unde, anterior, au ascuns motofierăstraile furate. De aici, deşi nici unul dintre ei nu poseda permis de conducere, au condus autovehiculul sustras, pe traseul Novaci – comuna Stejari. În comuna Stejari, pe fondul lipsei de experienţă în conducere, au fost implicaţi într-o tamponare. Au abandonat autovehicul, fiind ulterior identificaţi de către poliţişti“, declară Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Tinerii au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă şi încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj. Astăzi, poliţiştii îi vor prezenta pe cei doi tineri Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, cu propunere de arestare preventivă. Aceştia sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, conducere a unui autovehicul pe drum public fără a poseda permis de conducere şi părăsirea locului accidentului.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite