Târgu-Jiu: Disponibilizări în masă la Poliţia Comunitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de poliţişti comunitari urmează să rămână fărp loc de muncă până la sfârşitul anului. În aceste condiţii, directorul Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu susţine că nu are nicio şansă să îşi desfăşoare activitatea cu doar 100 de poliţişti.

Conform unei ordonanţe de urgenţă, prin care Poliţia Comunitară se transformă în Poliţie Locală, pentru 100.000 de locuitori, atât cât are municipiul Târgu-Jiu, sunt necesari doar 100 de poliţişti. În acest moment, în cadrul instituţiei lucrează 330 de persoane, însă 30 de salariaţi au încetat rapoartele de muncă, urmând ca luna aceasta alţi 25 să plece acasă. „Ni se sporesc atribuţiile şi se reduce numărul poliţiştilor. Într-o ţară cu oameni normali, lucrurile acestea se făceau cu cap. Până la sfârşitul anului, în cazul în care se respecta autonomia administraţiei publice locale, rămâneau 200 de poliţişti comunitari. Primăria urma să plătească din bugetul local 150 de angajaţi, iar 50 ar fi fost plătiţi din contractele pe care le avem cu diferite instituţii pentru serviciile prestate. Aşa, cu 100 de poliţişti, nu poţi să desfăşori muncă de calitate şi în interesul cetăţeanului. Asta nu este o reducere, este bătaie de joc, e o încercare de desfiinţare a acestei instituţii“, spune directorul Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu, Ion Tudor. Cel mai probabil, oamenii care nu au făcut ordine publică sau dirijare trafic, ci au stat la căldură sau la umbră, vor pleca primii. Se va ţine cont de studii, de profesionalism şi de activitatea din ultimii trei ani.


Poliţiştii comunitari sunt revoltaţi de măsurile impuse de Guvern, însă cei tineri spun că totdeauna pot găsi alte oportunităţi. Agenţii stau cu frica-n sân, pentru că nu se ştie deocamdată cine pleacă şi cine rămâne.  „Deocamdată nu m-am gândit unde o să merg, dar trebuie să fie alte oportunităţi în cazul în care o să fiu concediat. Eu nu am avut abateri ori sancţiuni la locul de muncă. Sper să se ţină cont de asta atunci când instituţia o să purceadă la aceste disponibilizări“, ne-a spus Alexandru Dragoş, angajat la Serviciul de Intervenţie în cadrul Poliţiei Comunitare. Acesta lucrează de trei ani în instituţie, câştigă doar 700 de lei, iar anul acesta termină Facultatea de Drept.


Nu vrea slugă la străini


Tot de trei ani lucrează şi Cătălin Feraru de 24 de ani, care spune că niciodată nu s-a gândit să plece în străinătate oricât de dure ar fi măsurile de austeritate impuse de guvernanţi. „Trebuie să mă descurc în ţară. Nu m-aş duce să fiu slugă la străini. Găsesc de lucru şi aici dacă vrea. Este adevărat că salariile sunt foarte mici dar m-am obişnuit aici şi îmi place ceea ce fac“, spune Cătălin Feraru.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite