Târgu-Jiu: Dispariţia misterioasă a liceenei eminente i-a bulversat pe locuitorii oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot municipiul Târgu-Jiu este împânzit de afişe cu fotografia Ralucăi Ionela Drăguşin, liceana în vârstă de 19 ani, dispărută fără urmă într-un mod misterios. Aceasta studiase în Anglia, la Oxford, şi fusese admisă la cinci universităţi din regat.

Raluca Drăguşin, în vârstă de 19 ani, părea o elevă aflată în faţa unei cariere de succes. Liceana, elevă în clasa a XII-a la profilul filologie-istorie de la Colegiul Naţional «Spiru Haret», fusese admisă la cinci universităţi din Anglia şi îşi dorea să ajungă să studieze la una dintre acestea. Raluca avea însă o fire introvertită şi era frământată de tot felul de gânduri negre. Aceasta a dispărut fără urmă din seara zilei miercuri, 18 mai, nu înainte de a-i trimite un mesaj de pe telefonul mobil pe adresa de e-mail a un ei colege în limba engleză prin  care o anunţa că pleacă să-şi pună în aplicare planul de a se sinucide: «You're going to be my messenger, darling. They'll probably look for me, sooner or later. Tell them I've gone to fulfill my plans, meaning suiciding, you know. Să le spui şi că-mi pare rău - pentru ei. Mulţumesc!». (N.r. - Vei fi mesagerul meu, dragă. Probabil că mă vor căuta, mai devreme sau mai tarâziu. Spune-le că am plecat să-mi îndeplinesc planurile, adică de a mă sinucide). De atunci, Raluca a dispărut, iar telefonul său mobil nu mai sună. Vestea dispariţiei liceenei eminente s-a răspândit cu reziciune. „Am auzit că a dispărut. Este foarte ciudat, mai ales că învăţa bine“, a spus Maria Geană, de 55 de ai.

Nu s-a găsit nicio urmă

Părinţii, rudele şi poliţiştii o caută fără încetare, dar, până acum, nu au găsit nici măcar o urmă. „O rog din tot sufletul să vină acasă. Nu i se va întâmpla nimic“, a spus cu lacrimi în ochi mama elevei. „Nu avem nicio veste, în ciuda căutărilor care s-au făcut“, ne-a spus Daniela Drăguşin, jurnalistă la Antena 1, sora liceenei.

image

Eleva eminentă a fost căutată duminică şi de pompierii gorjeni cu o barcă pneumatică pe barajul de acumulare de pe Jiu din Parcul Central, dar nu s-a găsit nimic. Sora liceenei dispărute a făcut o serie de investigaţii proprii şi aflat că, în seara în care a dispărut, Raluca fusese într-un club unde se ascultă muzică rock de unde plecase în jurul orei 21. Cunoscuţii i-au povestit că Raluca i-a îmbrăţişat pe toţi în momentul în care a plecat.

În ultimul timp, eleva era foarte deprimată şi îşi dorea să dispară fără urmă atunci când va avea 40 de ani. Aceasta i-a povestit colegei de bancă faptul că îşi făcuse un plan de a se sinucide, dar, astfel încât, să nu fie găsită în niciun fel. „Câteodată era foarte abătută şi spunea că nu mai suportă viaţa. În urmă cu lună, mi-a spus că are un plan ca pe la vârsta de 40 de să se sinucidă, dar să nu fie găsită niciodată. M-a întrebat că, dacă ar arde, ar mai rămâne ceva din ea sau, dacă s-ar arunca în apă, ar mai fi scoasă la mal. A spus că până la urmă tot mai bine e să se arunce în apă. I-am cerut să nu se mai gândească al asemenea lucruri“.

image

Colegii nu înţeleg ce s-a putut întâmpla, mai ales că Raluca îşi dorea să studieze în Anglia. „Era o persoană timidă şi nu deranja pe nimeni. Am fost şi eu admisă la o universitate din Anglia, dar nu vroiam să mearg, iar Raluca a încercat să mă convingă să mergem împreună. În ultimul timp se îndepărtase pentru că încerca să nu fie o despărţire foarte dureroasă atunci când va pleca în Anglia“, a spus Diana Panfiloiu, colegă.

Cartea „Magazinul de sinucideri“, găsită pe noptieră

Cert este că în garsoniera din Târgu-Jiu în care Raluca locuia cu o mătuşă şi o verişoara s-a găsit o carte pe care liceana a citit-o: «Magazinul de sinucideri». Romanul prezintă poveştile membrilor unei familii de sinucigaşi, care credeau că viaţa este o deziluzie şi trebuie curmată cât mai repede, astfel că îşi deschisese şi o afacere cu diferite obiecte destinate sinuciderii. „A primit cadou această carte“, ne-a precizat Diana Panfiloiu.

 Adeptă a muzicii rock

image

Raluca era o adeptă a muzicii rock, iar acest lucru nu era văzut cu ochi buni de sora ei. „A început să iubească această muzică în urmă cu doi ani când a fost la olimpiada naţională de logică de la Craiova şi a fost la un concert de muzică rock. Se îmbrăca în negru şi avea tot felul de accesorii. Am constatat o schimbare în privinţa modului de a arăta, dar nu şi în cel al comportamentului“, ne spune Daniela Drăguşin, sora liceenei dispărute.

Însetată de cunoaştere, dar izolată

Şi colegii spun că Raluca se izolase pentru că frecventa un club unde se asculat acest gen de muzică, dar că mereu era însetată de cunoaştere şi de lectură. „Nu prea mergeam cu ea în Clubul Piano, pentru că nu vroiam să se simtă stânjenită, pentru că noi nu ne îmbrăcam ca rockerii. Accepta pe toată lumea în jurul ei, dar nu vroiam să se simtă deranjată. Nu îşi putea face prieteni din rândul celor care nu ascultă această muzică. Vorbea în ultimul timp mai puţin ca de obicei. Citea foarte mult, chiar şi în pauze. Era însetată de cunoaştere. Citea orice fel de carte, în special cele de filosofie, şi discuta despre acestea. Mi-a spus că-i pare rău că nu a citit mai multe poezii. Nu am văzut-o să plângă. Era destul de echilibrată. Acum două săptămâni m-a strâns brusc în braţe“, ne povesteşte Andreea Cătuţoiu. Raluca nu avea un prieten.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite