Director demis pentru un Bacalaureat ratat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul de la Bustuchin a fost deja informat că altcineva urmează să preia postul
Directorul de la Bustuchin a fost deja informat că altcineva urmează să preia postul

Claudiu Perescu, de la Grupul Industrial Bustuchin, a fost anunţat că va fi schimbat. Niciunul dintre cei 58 de elevi ai unităţii de învăţământ care au susţinut examenul în sesiunea din iunie - iulie nu a reuşit să promoveze.

Rezultatele catastrofale înregistrate la sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat de absolvenţii de la Grupul Şcolar Industrial Bustuchin au dus la schimbarea din funcţie a directorului instituţiei, Claudiu Perescu. Acesta spune că a fost deja informat că altcineva urmează să preia postul.
„Da, am fost înlocuit. Astăzi (miercuri - n. r.) a fost ultima zi şi, de mâine, la revedere! Calitatea de profesor nu mi-o poate lua însă nimeni“, a spus Perescu. Acesta a condus liceul din anul 2009 şi va rămâne doar cu orele de educaţie fizică.

Inspectoratul nu confirmă

În schimb, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj susţin că abia astăzi va fi anunţată lista cu numele directorilor cărora nu le vor mai fi prelungite mandatele. „Până acum, nimeni nu are dispoziţie de înlocuire sau de numire. Este posibil să fie schimbat directorul de la Bustuchin. La 31 august le-au expirat mandatele celor cu delegaţie. Avem în vedere şi câteva schimbări, poate în primul rând la şcolile unde directorii nu vor mai putea participa la concurs. Ei trebuie să aibă cel puţin patru ani până la pensionare, de la data concursului. Mai contează şi rezultatele pe care le-au obţinut şcolile. Tuturor li se termină mandatul. Dacă li-l prelungeşte inspectorul general, rămân în funcţii, dacă nu, nu. Decizia va fi luată într-o şedinţă a Consiliului de Administraţie“, a declarat Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct.

Delegaţiile a 115 directori de şcoli şi 48 de adjuncţi ai acestora au expirat ieri, urmând ca astăzi să fie anunţate numele celor care vor continua să ocupe funcţiile de conducere. „Cum spuneam, deocamdată nu s-a făcut nicio schimbare. Acestea vor fi operate începând de astăzi, când se va emite o dispoziţie şi vor fi numiţi, prin detaşare în interesul învăţământului, toţi directorii de unităţi de învăţământ. Excepţie fac 16 directori şi directori adjuncţi, care vor da concurs în martie - aprilie 2012, după ce va fi constituit Corpul Experţilor în Management Educaţional“, a precizat Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct.

Fără regrete la înlocuire

Schimbări se prefigurează şi la Colegiul Tehnic Motru, unde doar 50 dintre cei 343 de absolvenţi au promovat examenul. „Eu aşa ştiu, că nu-mi va fi prelungit mandatul. Am aflat că s-au vehiculat deja numele noilor directori. Din anul 2007 am ocupat această funcţie. Nu am niciun regret, mă bucur că am fost sănătoasă şi am putut să dau tot ce am avut mai bun în toţi aceşti ani. Am colaborat bine cu toate instituţiile, nu port ranchiună. Dacă s-ar face o analiză a examenului de Bacalaureat, s-ar vedea că la matematică au fost cele mai proaste rezultate, iar eu predau discipline tehnice“, a spus Elena Booveanu, directoarea colegiului. Aceasta va profesa în continuare, ca dascăl. Surse din interiorul instituţiei de învăţământ spun că noul director va fi adjunctul de până acum, Nicolae Ruşeţ, profesor de matematică.

Rămâi pe targu-jiu.adevarul.ro pentru a afla numele noilor directori de şcoli şi licee!

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite