Târgu-Jiu: Portret/ Din orfelinat a ajuns pe scenă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Marius Baldovin a fost abandonat de părinţi în orfelinat
Marius Baldovin a fost abandonat de părinţi în orfelinat

A fost abandonat de părinţi la puţin timp după naştere, dar a reuşit, de unul singur, să-şi găsească un drum în viaţă. Marius Baldovin cântă muzică populară şi etno, fiind capabil să trăiască pe propriile picioare.

Cântă muzică populară şi etno şi începe să-şi facă un nume în domeniul muzical, fiind din ce în ce mai solicitat să participe la spectacole şi alte evenimente. Marius Baldovin se află încă într-un centru de plasament de tip familial din Motru, pentru că este în ultimul an de liceu. Este elev la Liceul Tehnic din  Motru şi se pregăteşte pentru examenul de bacalaureat, pentru că, mai apoi, vrea să se înscrie la facultate. „Mă pregătesc pentru examenul de bacalaureat. Vreau să dau la facultate, eventual la conservator, pentru că doresc să fac o carieră în domeniul muzical“, ne spune Marius. Acesta locuieşte împreună cu alţi trei colegi, şi ei abandondaţi de părinţi, care-i sunt ca fraţi. „Ne înţelegem foarte bine şi ne ajutăm mereu, pentru că trebuie să fim uniţi. Dacă o să iau bac-ul şi o să intru la facultate, o să rămân în continuare la centrul de plasament până la vârsta de 26 de ani", consideră Marius.


A crescut în centrele de plasament


Marius Baldovin a crescut în centrele de plasament, pentru că fost abandonat de părinţi după numai trei luni de la naştere. A avut o viaţă destul de dură, dar a reuşit să răzbească toate greutăţile. „Am crescut prin casele de copii din Novaci, Târgu-Jiu şi Târgu-Cărbuneşti. Acum mă aflu într-un centru de plasament familial din Motru. În centrele de plasament a fost rău, pentru că cei mari îţi luau pâinea din faţă. Era o luptă pentru supravieţuire. E foarte greu în viaţă fără o familie care să te ajute atunci când ai nevoie". Marius a urmat o perioadă şi cursurile Liceului economic din Târgu-Jiu şi a stat la cămin. Aici l-a întâlnit pe Ionuţ Lică, cel care i-a devenit cel mai bun prieten. Şi-a găsit un adevărat sprijin în familia acestuia.


A urmat cursurile Şcolii Populare de Arte


În urma cu doi ani a început să urmeze cursurile de canto şi muzică uşoară ale Şcolii Populare de Arte Târgu-Jiu. „Am văzut mai mulţi artişti care cântă şi nu au voce şi atunci m-am gândit şi eu să cânt. Până atunci, le cântam colegilor şi prietenilor, care  mereu mă îndrumau să mă apuc serios de cântat. Am fost la Şcoala Populară de Arte. Am fost chemat să dau o probă. M-am dus şi profesorul mi-a spus să mă înscriu că am voce. Conducerea şcolii m-a ajutat să urmez gratuit cursurile de canto şi muzică uşoară, pentru că eu nu aveam bani să plătesc studiile", ne povesteşte Marius.
Acum are deja patru melodii proprii şi a participat în spectacole desfăşurate în Târgu-Jiu, Craiova şi Caracal. A fost ajutat să se lanseze în domeniul muzical chiar de către o educatoare în cadrul Centrului de plasament din Motru: "Primii bani i-am câştigat la un spectacol în Târgu-Jiu, la Casa Armatei, de Crăciun. Au fost puţini bani. Mi-am cumpărat haine, pentru că nu aveam aşa cum îmi plăceau mie. M-am luptat cu viaţa ca să îmi câştig pâinea. Am fost ajutat de doamna Victoria Bălan, pentru că fiul ei cântă la vioară si colaborează cu artişti importanţi".

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite