Firma lui Dan Radu Floarea, „finul“ senatorului Voicu, datoare societăţii soţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printr-o inginerie financiară, omul de afaceri Dan Radu Floarea încearcă să recupereze din datoriile uriaşe pe care le are. Firma Mandan, deţinută de Manuela Floarea, s-a înscris la masa credală a societăţii Tech Safety, aparţinând soţului.

Societatea Tech Safety SRL deţinută de controversatul om de afaceri Dan Radu Floarea se află în procedură de faliment din toamna anului 2010. Datoriile pe care firma afaceristului gorjean, cunoscut ca finul senatorului PSD Cătălin Voicu, le are la bugetul de stat se ridică la suma de 3,1 milioane de lei. Societatea se află sub administrarea lichidatorului judiciar Consulting Company, care a scos la vânzare toate bunurile societăţii în vederea recuperării datoriilor. Numai că printre societăţile care s-au înscris la masa credală se află şi firma Mandan Grup, aparţinând soţiei lui Dan Radu Floarea.

image

Până acum nu s-a vândut niciun bun al societăţii Tech Safety. „Bineînţeles că este legal să se înscrie la masa credală dacă între cele două firme au existat relaţii economice. Nu s-a vândut până acum niciunul dintre bunurile scoase la vânzare. Se desfăşoară o procedură şi licitaţiile au loc săptămânal. Nu pot să vă spun numele meu“, ne-a spus o reprezentantă a societăţii lichidatare Consulting Company. Printre bunurile scoase la vânzare se numără şi sediul firmei, de pe strada strada Vulcan, pentru care se cere o sumă de peste 800.000 de lei.

Dorel, asociat şi administrator     

Societatea Mandan Grup este deţinută în totalitate de către Manuela Floarea, soţia afaceristului, şi este administrată de către Dorel Stroe-Geană, cumnatul lui Dan Radu Floarea. Şi această firmă a intrat în insolvenţă din luna ianuarie a acestui an, având datorii la bugetul de stat în sumă de 400.000 de lei. Societatea Tech Safety, care figurează cu datorii către Mandan, este deţinută în proporţie de 99% de către Dan Radu Floarea şi de cumnatul lui, Dorel Stroe-Geană, care este administratorul firmei Mandan. Prin urmare, Dorel, în calitate de asociat la Tech Safety, are de plătit datorii către Mandan, societate pe care o administrează.

Sume mari de bani încasate de la companiile de stat

În numărul trecut al săptămânalului nostru v-am dezvăluit cum firma soţiei lui Dan Radu Floarea a încasat numai puţin de 172.400 de euro de la compania de stat Posta Română, ca urmare a închirierii unui spaţiu pe strada Victoria din Târgu-Jiu, în suprafaţă de 247 metri pătraţi. Chiria plătită lunar a fost de 8620 de euro, supraevaluată susţin specialiştii în piaţa imobiliară, pentru că cu cât spaţiul este mai mare, cu atât chiria scade. Spaţiul a fost închiriat pe o perioadă de 20 luni în condiţiile în care la numai puţin de 100 de metri exista un al oficiu poştal.
Dan Radu Floarea a fost implicat în mai multe scandaluri care au fost intens mediatizate. Acesta s-a aflat în relaţii foarte apropiate cu senatorul PSD Cătălin Voicu, care este arestat pentru corupţie. Procurorii anticorupţie au interceptat mai multe convorbiri între cei doi. Floarea avea de returnat un împrumut către Costel Căşuneanu, care fusese intermediat de către Voicu.
Cea mai bănoasă afaceri pe care a făcut-o Dan Radu Floarea a fost tot cu o companie de stat. Afaceristul gorjean a furniuat  marfă către CFR, în special centuri de siguranţă, la preţuri mult mai mari faţă de cele de pe piaţă. Astfel, numele lui Dan Radu Floarea este menţionat de DNA în rechizitoriul prin care fostul director al CFR, Mihai Nicolaiciuc, a fost trimis în judecată.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite