Târgu-Jiu: Dezinteres faţă de târgul de joburi pentru studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ARHIVĂ
ARHIVĂ

Tinerii şi angajatorii au lipsit de la bursa organizată la Facultatea de Inginerie. Doar reprezentanţii de la cinci firme din 15 au fost prezenţi la deschiderea târgului, iar studenţii interesaţi să muncească au putut fi număraţi pe degete.

La bursele anterioare, şomerii gorjeni s-au călcat în picioare pentru un loc de muncă, însă situaţia s-a schimbat radical la târgul de astăzi, când acest eveniment a fost organizat special pentru studenţi. Din cei aproximativ 5.700 de tineri înscrişi la Universitatea Constantin Brâncuşi (UCB) din Târgu-Jiu, doar câţiva au venit să-şi prezinte CV-ul, iar cei care au prins curaj nu au primit veşti prea bune.

 Au plecat dezamăgiţi

image

„Nu am găsit nimic. Am căutat un post de inginer în protecţia mediului şi au fost anunţate trei joburi, dar nu au venit angajatorii. Sunt dezamăgită“, a mărturisit Loredana Popescu, o târgujiancă de 25 de ani, care a terminat Facultatea de Inginerie în anul 2009 şi un master în protecţia mediului. „Noi căutăm consilieri de asigurări, dar din păcate nu au venit mulţi tineri. Am primit doar trei CV-uri“, a spus Camelia Giorgi, managerul unei agenţii de asigurări.

image

„Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj a sprijinit acţiunea studenţilor la acest târg de joburi organizat în holul Facultăţii de Inginerie, pentru a preîntâmpina venirea absolvenţilor în şomaj şi pentru a-şi găsi un loc de muncă pe perioada verii. 15 agenţi economici şi-au anunţat participarea, dar din păcate nu sunt decât cinci în sală. Cei 15 au anunţat 246 de locuri de muncă, peste 100 fiind în domeniul asigurărilor, agent, inspector, consultant, iar celelalte sunt în domeniul serviciilor, barman, ospătar, camerist, bucătar“, a precizat Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

image

Târgul va fi deschis pe parcursul întregii zile. „Universitatea Constantin Brâncuşi a organizat târgul de joburi, care are drept scop inserţia absolvenţilor, dar şi studenţilor pe piaţa muncii. Ne adresăm mai ales celor din anul terminal şi sperăm să vină într-un număr mare“, a precizat Mirabela Tufan, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite