Târgu-Jiu: Deţinuţii intră în pielea personajelor lui Caragiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de puşcăriaşi va interpreta rolurile din piesele lui Caragiale, pe scena Teatrului Elvira Godeanu din Târgu-Jiu.

Un număr de 60 persoane care se află în executarea unor pedepse privative de libertate din Penitenciarul Târgu-Jiu vor participa, marţi, 29 iunie, la premiera spectacolului  „Coupe ……separat, care va să zică! ” la sediul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu.
11 persoane private de libertate din trupa „Şansa” vor interpreta momente vesele şi  schiţe după I.L. Caragiale şi Amza Pellea: “CFR” ,“Oul”; “ N-ai pe cineva?”, “ Fabulă”.
La selecţia persoanelor ce vor participa la  vizionarea amintită, s-a analizat comportamentul şi modul în care participă la programele educative şi astfel s-a apreciat că acesta poate fi un mod de a recompensa eforturile pe care acestea le depun.
Această activitate se înscrie în seria manifestărilor dedicate zilei de  „ 29 Iunie - Ziua lucrătorilor din sistemul penitenciar românesc” şi contribuie la menţinerea legăturii cu societatea şi la promovarea valorilor sociale dezirabile sau oferă oportunităţi pentru persoanele private de libertate de a-şi lărgi orizonturile culturale.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite