Târgu-Jiu: Deţinuţii cuminţi primesc învoiri de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte deţinuţi de la Penitenciarul Târgu-Jiu vor putea părăsi închisoarea timp de 24 de ore pentru a petrece sărbătorile de Paşte în familie. Puşcăriaşii necăutaţi de rude vor vor avea parte de meniu îmbunătăţit.

 Potrivit purtătorului de cuvânt, Simona Dumitriu, conducerea unităţii a aprobat permisiunile de părăsire doar pentru persoanele private de libertate care au avut comportament adecvat. „Vor pleca doar persoanele care au obţinut rezultate bune la şcolarizare , la cursurile de calificare şi cei ce au participat în mod stăruitor la activităţi cultural-educative. Mai sunt depuse spre aprobare alte şase cereri pentru permisiunile între trei şi cinci zile“, a precizat Simona Dumitriu.

Spiritul sărbătorilor va ajunge după gratii şi la persoanele care nu se pot bucura de libertate. Mai mult de jumătate dintre cei 473 de deţinuţi vor avea dreptul în această perioadă, la vizitele rudelor de la care vor putea primi pachete suplimentare. 30 la sută din numărul total de puşcăriaşi nu sunt căutaţi de familie. Aceştia vor fi vizitaţi de către reprezentanţii cultelor religioase care le vor dărui pachete cu alimente specifice sărbătorilor pascale. Pentru deţinuţii care îşi vor petrece Paştele după gratii vor fi organizate activităţi cultural-educative pentru a-i introduce în atmosfera sărbătorilor. Ei vor avea parte de un meniu îmbunătăţit, cu ouă roşii şi cozonaci. În plus, au posibilitatea să participe la videoclipuri legate de tradiţia încondeierii ouălelor în diferite regiuni din ţară, iar în noaptea de Înviere vor lua parte la slujba ce va fi organizată în capela penitenciarului. Slujba va fi transmisă a doua zi la toate camerele de deţinere.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite