Târgu-Jiu: Deţinuţii combat canicula cu uşile deschise la celule

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile ridicate din ultimele zile au determinat aprobarea unui plan de măsuri speciale la Penitenciarul Târgu-Jiu.

Cei peste patru sute de deţinuţi din penitenciarul Târgu-Jiu sunt nevoiţi să suporte temperaturi de peste 30 de grade în camerele de detenţie. În fiecare celulă sunt aproximativ 25 de persoane private de libertate, iar de multe ori aerul devine irespirabil. „Este greu pentru toată lumea, este foarte cald. Bem multă apă şi stăm cu uşile deschise. Noaptea nu prea ne odihnim din cauza căldurii. Programul sportiv prefer să îl fac seara“, spune deţinutul Sorin Răducan. „Conducerea Penitenciarului a luat măsuri de precauţie împotriva caniculei, avem acces mai des la duş, ţinem uşile deschise, iar activităţile sportive le desfăşurăm dimineaţa sau seara. Consumăm mai multe lichide, sperăm să trecem cu bine peste această vară“, spune Marius, un alt deţinut.

Deţinuţii, monitorizaţi de medici

Printre măsurile luate, se numără  creşterea timpului alocat activităţilor sportive şi de plimbare desfăşurate în aer liber, cu evitarea în perioada de maximă intensitate solară, duşuri mai dese şi 2-4 litri de apă de persoană. De asemenea, uşile camerelor de deţinere sunt deschise în permanenţă, fiind asigurate doar cu grilajele metalice. „Până acum nu am avut probleme, nu a fost necesară intervenţia medicilor, dar cabinetul medical monitorizează îndeaproape starea de sănătate a persoanelor private de libertate“, spune purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu, Simona Dumitriu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite