Târgu-Jiu: Deţinuţii au înregistrat poveşti pentru copiii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Şase persoane private de libertate din Penitenciarul Târgu-Jiu au înregistrat poveşti, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, pe care le vor trimite copiilor lor, iar „cea mai emoţionantă poveste“ şi „cel mai bun povestitor“ vor fi premiaţi. 

Copiii unor deţinuţi aflaţi la Penitenciarul Târgu-Jiu vor avea parte de o surpriză inedită de sărbători. Pentru că nu vor putea avea alături de ei pe unul dintre părinţi, micuţii vor primi un CD pe care este înregistrată vocea tatălui aflat după gratii care îi spune o poveste. Este vorba de un proiect denumit „Poveste de Crăciun” iniţiat de  Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în colaborare cu Societatea Română de Radio. Scopul principal constă în sensibilizarea părinţilor aflaţi în penitenciar cu privire la nevoile afective şi de educaţie ale copiilor, facilitând şi cu acest prilej dezvoltarea comunicării dintre ei şi familie.  Astfel, şase persoane private de libertate din penitenciarul Târgu Jiu  au avut ocazia să înregistreze pentru proprii copii „ Povestea mărului”, „Adevărata educaţie”, „Povestea boabelor de cafea”, „Povestea măgarului”, „Gândacii invizibili”, „ Povestea iepuraşului Fliti şi a leului fioros”. Poveştile vor ajunge la toţi copii prin intermediul unui post de radio local.
Cele 6  persoane private de libertate care au participat la program au fost selecţionate din rândul celor care au copii cu vârste de până la 14 ani, cu care nu menţin o legătură constantă.
Înregistrările audio făcute de deţinuţi vor ajunge şi la Direcţia Reintegrare Socială din cadrul ANP, care împreună cu reprezentanţii Societăţii Romåne de Radiodifuziune va decide cåştigătorii la categoriile „cea mai emoţionantă poveste“ şi „cel mai bun povestitor“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite