Deţinuţii, protejaţi împotriva caniculei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile extrem de ridicate înregistrate în ultimele zile în judeţul Gorj i-au determinat pe reprezentanţii Penitenciarului Târgu-Jiu să ia măsuri care să-i ajute pe deţinuţi să nu îmbolnăvească.

Periodic se efectuează controlul bacteriologic al apei potabile, iar cei care nu sunt apţi de muncă pe timpul caniculei vor fi protejaţi. Aici este vorba în special de persoanele private de libertate care muncesc în Gospodăria Agro-Zootehnică ( GAZ) a unităţii, aflată la marginea oraşului, lângă barajul de acumulare de pe râul Jiu.

„Având în vedere temperaturile ridicate din ultimele zile şi prognozele meteo care anunţă în continuare un nivel ridicat al acestora,  conducerea penitenciarului a luat o serie de măsuri de prevenire a îmbolnăvirilor persoanelor private de libertate şi a apariţiei unor eventuale focare de infecţie pe secţiile de deţinere. Creşterea timpului alocat activităţilor sportive şi de plimbare desfăşurate în aer liber, cu evitarea în perioada de maximă intensitate solară, între orele 11.00-17.00, asigurarea permanentă a apei de consum şi igienă şi reanalizarea programului de muncă al persoanelor private de libertate,  care este redus astfel încât să se evite orele de maximă căldură, cu asigurarea echipamentului de protecţie, duşuri şi 2-4 litri de apă pe persoană, acestea sunt doar câteva dintre măsurile luate”, anunţă purtătorul de cuvânt Simona Dumitriu.

Cea mai călduroasă zi din acest an, până la această dată, a fost sâmbătă, când termometrele au arătat la Târgu-Jiu aproape 40 de grade Celsius. Temperaturi ridicate sunt anunţate şi pentru sfârşitul acestei săptămâni, însă de duminică vremea va intra într-un proces de răcire.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite